نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمشتاق‌زاده, گل‌اندامfa_IR
dc.contributor.authorناجی, ابوالفضلfa_IR
dc.contributor.authorکوسج, ناصرfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T16:54:03Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T16:54:03Z
dc.date.available1399-07-08T16:54:03Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T16:54:03Z
dc.date.issued2018-02-20en_US
dc.date.issued1396-12-01fa_IR
dc.date.submitted2018-03-03en_US
dc.date.submitted1396-12-12fa_IR
dc.identifier.citationمشتاق‌زاده, گل‌اندام, ناجی, ابوالفضل, کوسج, ناصر. (1396). ارزیابی خطر بعضی از عناصر با پتانسیل آلایندگی بالا در عضله و کبد ماهی هوور (Thunnus tonggol) و بیاح (Liza abu) برای مصارف انسانی در استان هرمزگان. مجله علمی شیلات ایران, 26(6), 33-46. doi: 10.22092/ISFJ.2018.115686fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2018.115686
dc.identifier.urihttps://isfj.areeo.ac.ir/article_115688.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/8239
dc.description.abstractهدف از این مطالعه، بررسی تأثیر سه متغیر مستقل درصد بیوپلیمر کل (6، 8 و 10%)، درصد روغن (2 و 3%) و غلظت اسانس میخک بر حسب ppm (0، 2000 و 3000) بر متغیرهای اکسایشی وابسته از قبیل مقادیر پراکساید و تیوباربیتوریک اسید طی یک دوره نگهداری سه ماهه و در دو دمای 4 و 25 درجه سلسیوس بود. مقایسه نتایج حاصل از بررسی نرخ اکسایش بعد از سه ماه نشان داد که مقادیر پراکساید (PV) و تیوباربیتوریک اسید (TBA) در روغن ریز پوشانی شده نسبت به روغن شاهد بسیار کمتر بود (05/0>P). همچنین، این دو شاخص در روغن ریز پوشانی شده نگهداری شده در دمای 4 درجه سلسیوس نسبت به دمای 25 درجه سلسیوس کمتر بود (05/0>P). مقادیر TBA در کپسول‌های حاوی اسانس میخک و روغن ماهی با افزایش غلظت اسانس میخک، کاهش یافت (05/0>P) و با افزایش درصد روغن میزان پایداری روغن کاهش یافت (05/0>P). در کل می‌توان نتیجه‌گیری نمود که در شرایط نگهداری در دمای 4 درجه سلسیوس، نانو کپسول تهیه‌ شده با درصد بیوپلیمر 10% و روغن 2% حاوی ppm  2000 اسانس میخک قادر به حفظ ثبات روغن و کاهش نرخ اکسایش آن به مدت 3 ماه می‌باشد، در حالی‌ که اگر دمای نگهداری به 25 درجه سلسیوس افزایش یابد نانو کپسول تهیه ‌شده با درصد بیوپلیمر 8%، روغن 3% و اسانس ppm 3000 مؤثر خواهد بود.fa_IR
dc.format.extent725
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2018.115686
dc.subjectنانوکپسوله کردنfa_IR
dc.subjectروغن ماهیfa_IR
dc.subjectاسانس میخکfa_IR
dc.subjectاکسیداسیونfa_IR
dc.titleارزیابی خطر بعضی از عناصر با پتانسیل آلایندگی بالا در عضله و کبد ماهی هوور (Thunnus tonggol) و بیاح (Liza abu) برای مصارف انسانی در استان هرمزگانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue6
dc.citation.spage33
dc.citation.epage46


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد