اثرات دفعات خوراکدهی در اوایل شیردهی بر بازده تولیدی گاوهای شیرده هلشتاین
(ندگان)پدیدآور
کریم زاده, سید مهدیامانلو, حمیدنیکخواه, اکبرسیرجانی, محمد علینوری, غلامرضا
نوع مدرک
Textمقالات علمی- پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات دفعات خوراکدهی بر توان تولیدی گاوهای شیرده تغذیه شده با جیرهای کاملاً مخلوط بر پایه یونجه خرد شده انجام گرفت. طی این آزمایش 8 رأس گاو چند بار زایش کرده هلشتاین (اوایل زایش) که در جایگاههای انفرادی (4 × 3 متر) نگهداری میشدند، یک بار در روز (x1) در ساعت 07:00 صبح، یا 4 بار در روز (x4) در ساعات 07:00 ، 13:00، 19:00 و 01:00 جیره کاملاً مخلوط دریافت کردند. آزمایش در قالب یک طرح گردان 2 × 2 با 2 دوره 20 روزه انجام شد. هنگامی که x4 به x1 تغییر پیدا کرد، مصرف ماده خشک از 0/20 به 1/21 کیلوگرم در روز و همچنین انرژی خالص شیردهی نیز از 4/34 به 4/36 افزایش پیدا کرد. درصد باقیمانده خوراک به TMR عرضه شده (6/7 درصد در مقابل 10درصد) تولید شیر (5/31در مقابل 7/30 کیلوگرم در روز)، NEL شیر خروجی (7/21 در مقابل 4/21 مگاکالری در روز)، درصد چربی (5/3 در مقابل 6/3 درصد)، درصد پروتئین (2/3 در مقابل 2/3 درصد)، نسبت NELشیر به NEL مصرفی (60/0 در مقابل 62/0) و pH مدفوع (64/6 در مقابل 62/6) به ترتیب بین دو تیمار x1 و x4 تفاوت معنیداری نداشتند. pH ادرار در x4 نسبت به x1 بیشتر بود (12/8 در مقابل 00/8) و انسولین سرم تمایل به افزایش داشت (9/10 در مقابل 9/6 میکرو واحد بین المللی در میلی لیتر) اسیدهای چرب آزاد سرم نیز در پاسخ به x4 افزایش یافت. بنابراین، در شرایط خوراکدهی و نگهداری غیر رقابتی افزایش عرضه دفعات خوراکدهی در اوایل شیردهی مزیت تولیدی و متابولیکی ندارد.
کلید واژگان
دفعات خوراکدهیاوایل شیردهی
رفتار
هلشتاین
جویدن
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2012-08-221391-06-01