پژوهشهای علوم دامی ایران
مرور بر اساس
مجموعههای این پایگاه
ارسال های اخیر
-
شناسایی نشانههای انتخاب مرتبط با مقاومت به بیماری یون (JD) در نژادهای بز
(2023-09-23)پاراتوبرکلوزیس یا بیماری یون (JD) یکی از بیماریهای مهم مزمن التهاب رودهای در نشخوارکنندگان است. هدف پژوهش حاضر، شناسایی نشانههای انتخاب با استفاده از آماره ناِاُریب تتا مرتبط با مقاومت به بیماری یون در دو نژاد بز جانیکا ...
-
اثرات سطوح مختلف دانه باقلای بدون تانن بر عملکرد و برخی پاسخهای فیزیولوژیکی جوجههای گوشتی
(2023-09-23)هدف از مطالعه حاضر، بررسی تأثیر سطوح مختلف دانه باقلای بدون تانن (رقم مهتا) بر عملکرد رشد، برخی فراسنجههای ایمنی و بیوشیمیایی خون، ریختشناسی و جمعیت میکروبی روده کوچک و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی بود. از 320 قطعه جوجهگوشتی ...
-
بررسی اثر افزودن پودر ریشه گیاه فرولا بدرکما (Ferula Badrakema) با و بدون شیرینکننده ساخارین سدیم به جیره بر عملکرد رشد، سیستم ایمنی و متابولیتهای خون جوجههای گوشتی
(2023-09-23)این آزمایش بهمنظور ارزیابی پودر ریشه گیاه فرولا بدرکما (Ferula Badrakema) با و بدون شیرینکننده ساخارین سدیم بر عملکرد رشد، سیستم ایمنی و متابولیتهای سرم خون جوجههای گوشتی انجام شد. آزمایش با تعداد 468 قطعه جوجه گوشتی ...
-
تعیین الگوی بهینه مکمل ویتامینی در جیرههای حاوی ضایعات بوجاری گندم با برآورد عملکرد و پاسخهای ایمنی جوجههای گوشتی
(2023-09-23)پژوهش حاضر با هدف تعیین الگوی بهینه افزودن مکمل ویتامینی در جیرههای برپایه ذرت، ضایعات گندم و کنجاله سویا بر صفات تولیدی، خصوصیات لاشه و پاسخهای ایمنی جوجههای گوشتی از سن 1 تا 42 روزگی، در استان فارس انجام شد. تعداد 500 ...
-
استفاده از مدلهای غیر خطی رشد برای برازش منحنی تولید تخم در مرغ خزک
(2023-09-23)پژوهش حاضر با هدف ارزیابی مدلهای غیر خطی رشد برای توصیف منحنی تولید و وزن تجمعی تخم در مرغ خزک و انتخاب مناسبترین مدل غیر خطی رشد انجام شد. در مجموع، تولید تخم 365 پولت مرغ خزک از هفته اول تا چهلم تخمگذاری برای ارزیابی ...
-
تأثیر سطوح مختلف منوسدیم گلوتامات بر عملکرد، خصوصیات کیفی تخم مرغ و فراسنجههای خونی مرغهای تخمگذار
(2023-09-23)هدف تحقیق حاضر، مطالعه اثر سطوح مختلف منوسدیم گلوتامات بر عملکرد، خصوصیات کیفی تخم مرغ و فراسنجههای خونی مرغهای تخمگذار بود. در این تحقیق از تعداد 60 قطعه مرغ تخمگذار سویه "های لاین- W36" در سن 68 تا 76 هفتگی در چهار ...
-
تأثیر دریافت ژل مغذی و آبدار رویالچیک در کارتن حمل یا بلافاصله پس از جوجهریزی بر عملکرد تولید، ایمنی، ریختشناسی روده و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی
(2023-09-23)بهمنظور اثر دریافت ژل مغذی و آبدار رویالچیک (HRCH) در کارتن حمل یا در سالن پرورش بر عملکرد، ایمنی، ریختشناسی روده و صفات لاشه جوجههای گوشتی از 420 قطعه جوجه یکروزه سویه 308 مخلوط دو جنس در قالب طرح کاملاً تصادفی با ...
-
تأثیر آویشن خشک شده بر عملکرد، متابولیتهای خون و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی در تراکم بالای پرورش
(2023-09-23)تأثیر آویشن خشک شده بر عملکرد، متابولیتهای خون و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی در تراکم بالای گله، با استفاده از 216 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی بهصورت آزمایش فاکتوریل 2×2 با چهار تیمار ...
-
اثر روشهای فرآوری دانه جو و منابع نیتروژن غیرپروتئینی جیره غذایی بر خصوصیات تجزیهپذیری شکمبهای، تولید گاز و تولید پروتئین میکروبی در برههای پرواری نژاد افشاری
(2023-09-23)این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار شامل گروه شاهد حاوی دانه جو کامل (بدون فرآوری) و بدون اوره و کود مرغی، تیمارهای 2 و 3 و 4 بهترتیب با روشهای فرآوری مختلف آسیاب کردن، پرک کردن و پلت کردن با سطح معین اوره ...
-
اثر منابع مختلف چربی در جیره انتظار زایش بر مصرف خوراک گاوها، فراسنجههای خونی، اندازههای بدنی و عملکرد گوسالههای شیرخوار هلشتاین
(2023-09-23)هدف از پژوهش حاضر، اثر افزودن منابع مختلف چربی (اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع) در جیره انتظار زایش گاوهای هلشتاین بر مصرف خوراک، فراسنجههای خونی، اندازههای بدنی و عملکرد گوسالهها پس از تولد میباشد. در این پژوهش از 30 ...
-
استفاده از باکتریهای تجزیهکننده تانن تجاری یا جدا شده از شکمبه برخی از نشخوارکنندگان برای بهبود ارزش تغذیهای پوست انار
(2023-09-23)آزمایش حاضر با هدف بهبود ارزش تغذیهای پوست انار توسط عملآوری آن با باکتریهای تولیدکننده تاناز، برای نشخوارکنندگان انجام شد. پوست انار با باکتریهای تجزیهکننده تانن شامل کلبسیلا پنومونیه (جداسازی شده از شکمبه گوزن)، ...
-
بررسی اثر مهاری پپتید CLF36 مشتق شده از لاکتوفرین شتری بر مسیر پیامرسان NF-кB در محیط شبیهسازی شده مولکولی (In silico)
(2023-06-22)هدف از این مطالعه، بررسی اثرات مهاری لاکتوفرامپین- لاکتوفریسین شتری نوترکیب بر مسیر فاکتور هستهای کاپا B (NF-кB) بود. این پپتید (CLF36) که با مطالعه قبلی در آزمایشگاه بیوتکنولوژی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ...
-
تأثیر ویتامینD3 و ویتامینC بر عملکرد، کیفیت تخم مرغ و جوجهدرآوری در مرغان مادر گوشتی
(2023-06-22)آزمایشی بهمنظور بررسی تأثیر ویتامین D3 و ویتامین C بر عملکرد، کیفیت تخم مرغ و جوجهدرآوری در مرغان مادر گوشتی انجام گرفت. تعداد 240 قطعه مرغ و 24 قطعه خروس مادر گوشتی سویه راس 308 بهمدت 12 هفته (از سن 49 تا 61 هفتگی) در ...
-
ارزیابی استفاده از کنجاله آفتابگردان تخمیری در جیره بر عملکرد رشد، جمعیت میکروبی ایلئوم و شاخصهای خونی در جوجههای گوشتی
(2023-06-22)تأثیر کنجالهآفتابگردان تخمیری بر عملکرد، جمعیت میکروبی و شاخصهایخونی در جوجههای گوشتی که با استفاده از2۰۰ قطعه جوجه گوشتینر یکروزه سویهراس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و پنج تکرار (هشت قطعه در هر تکرار) ...
-
اثر افزودن جدایه های لاکتوباسیلوسی جداسازی شده از دستگاه گوارش طیور بومی ایران بر عملکرد، خصوصیات لاشه، فراسنجه های خونی و پارامترهای ایمنی جوجه ها ی گوشتی
(2023-06-22)در این مطالعه، اثرات استفاده از یک سویهی لاکتوباسیلوس روتری جداسازی شده از دستگاه گوارش مرغ بومی گیلان و یک سویه ی لاکتوباسیلوس سالیواریوس جداسازی شده از دستگاه گوارش اردک بومی مازندران بر عملکرد، خصوصیات لاشه، ایمنی و ...
-
اثر سطح انرژی و پروتئین جیره بر عملکرد رشد جوجههای بومی خزک از 7 تا 91 روزگی
(2023-06-22)این پژوهش با هدف تعیین اثر سطوح مختلف انرژی و پروتئین جیره بر عملکرد رشد جوجههای بومی خزک و انتخاب بهترین ترکیب از سطوح انرژی و پروتئین در سن 7 تا 91 روزگی انجام شد. تعداد 360 قطعه جوجه هفت روزه بهصورت تصادفی در نه تیمار ...
-
تأثیر مکمل ویتامین E جیره غذایی بر کیفیت اسپرم تازه خروسهای مادر گوشتی سویه راس 308 چالش یافته با تنش اکسیداتیو
(2023-06-22)هدف از انجام این آزمایش، بررسی اثر افزودن ویتامین E به جیره غذایی بر کیفیت اسپرم در خروسهای تحت تنش اکسیداتیو بود. تعداد 18 قطعه از خروس گله مادر گوشتی سویه راس 308 در سن 28 هفتگی بهصورت تصادفی در سه گروه آزمایشی شامل ...
-
تأثیر فرآوری حرارتی بر گوارشپذیری مواد مغذی و انرژی قابل سوخت و ساز دانه کلزا در جوجههای گوشتی
(2023-06-22)این مطالعه بهمنظور بررسی اثر فرآوری حرارتی بر گوارشپذیری ماده خشک، پروتئین خام، چربی خام و انرژی قابل سوختوساز ظاهری تصحیحشده برای ازت (AMEn) دانه کلزا با استفاده از تعداد ۴۸ قطعه جوجهخروس گوشتی سویه راس (۳۰۸) در سن ...
-
مقایسه اثرات سطوح مختلف سلنیوم آلی و معدنی بر عملکرد، جمعیت میکروبی، ریختشناسی روده و اسیدیتهی روده کور مرغهای تخمگذار
(2023-06-22)این مطالعه بهمنظور بررسی تأثیر سطوح مختلف سلنیوم آلی و غیرآلی در جیره بر عملکرد، جمعیت میکروبی، ریختشناسی روده و اسیدیته روده کور مرغهای تخمگذار انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 300 قطعه مرغ تخمگذار ...
-
تأثیر شکل فیزیکی یونجه و فرآوری دانه جو بر ابقای نیتروژن، فعالیت آنزیمهای سلولایتیک، فراسنجههای خون و جمعیت میکروبی شکمبه در برههای پرواری نژاد دالاق
(2023-06-22)بهمنظور بررسی تأثیر شکل فیزیکی علوفه یونجه و فرآوری دانه جو بر ابقای نیتروژن، فعالیت آنزیمهای سلولایتیک، فراسنجههای خون و جمعیت میکروبی شکمبه در برههای پرواری نژاد دالاق از 30 رأس بره نر 2/1±5/3 ماهه با میانگین وزن1/1±17 ...