مرور نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران بر اساس تاریخ انتشار

در حال نمایش موارد 1 - 20 از 899

  • مدلسازی آماری ویسکوزیته و دانسیته تراوه به عنوان تابعی از عوامل مختلف فرآیند اولترافیلتراسیون شیر 

    (صفحات 1-10) سیدمحمدعلی رضوی, (صفحات 1-10) سیدمحمدع (2005-03-21)
    ویسکوزیته و دانسیته از جمله مهمترین خواص فیزیکی برای تجزیه و تحلیل کارایی فرآیندهای غشایی و همچنین طراحی یک فرآیند غشایی جدید هستند. بعلاوه انرژی مورد نیاز برای پمپاژ سیال فرآیند نیز تابعی از مقدار این دو خصوصیت فیزیکی ...

  • شناسایی آلودگیهای قارچی رب گوجه فرنگی فله در سردخانه 

    (صفحات19-26) امیرحسین الهامی راد, (صفحات19-26) امیرحسین ال؛ فخری شهیدی, فخری شهیدی (2005-03-21)
    در رب فله ای که در اغلب کارخانه های داخل به صورت کنسانتره (بابریکس 40-35) تولید می شود سطح آلودگی قارچی محصول بالاست . چرا که رب تولید شده بلافاصله پس از تغلیظ ، در شرایط غیر اسپتیک در داخل بشکه به صورت فله پر شده و عملیات ...

  • امکان سنجی تشخیص ویروس هپاتیت A (HAV) درشیر با بکارگیری تکنیک الایزا 

    (صفحات53-59) مسعود یاورمنش, (صفحات53-59) مسعود یاورمنش؛ مرتضوی, سید علی؛ مهدی نصیری محلاتی, مهدی نصیری محلاتی؛ جواد بارویی, جواد بارویی (2005-03-21)
    عفونتهای ویروسی با منشاء غذایی امروزه به طور فزاینده ای بعنوان عوامل بیماری زا در انسان شناخته شده اند . ویروس هپاتیت A (HAV) یکی از مهمترین عوامل ایجاد بیماری می باشد، که شیوع آن می تواند توسط آب و مواد غذایی مختلف خصوصاً ...

  • بهینه سازی عوامل مؤثر بر خصوصیات کمی و کیفی پنیر سویا (تافو) 

    قدس روحانی, محسن؛ مرتضوی, سید علی؛ سید محمدعلی رضوی, S.M.A.؛ مظاهری تهرانی, مصطفی (2005-03-21)
    این تحقیق در سه مرحله به اجرا در آمد. در مرحله اول تاثیر رقم دانه سویا ( ویلیامز و هابیت ) ، روش تهیه ( سنتی و پیشنهادی ) و فرمولاسیون (صفر ، 10 و 20 درصد آب پنیر لبنی به جای آب اضافه شده در تولید شیر سویا ) بر صفات کمی و ...

  • بررسی‌اثرواریته‌وزمان‌نگهداری بر‌ویژگیهای‌فیزیکی‌رب‌گوجه‌فرنگی‌ 

    (صفحات35-43) محمدرضا عدالتیان, (صفحات35-43) محمدرضا عدالتیان؛ منوچهر حامدی, M.؛ مرتضوی, سید علی؛ مظاهری تهرانی, مصطفی (2005-03-21)
    گوجه فرنگی از مهمترین محصولات زراعی با تولید جهانی 8/98 میلیون تن درسطح زیر کشت بیش از 128 هزار هکتار و تولید 7/3 میلیون تن در ایران است. با پیشرفت تکنولوژی و افزایش تقاضای این محصول و فرآورده های آن درایران و جهان شناخت ...

  • اصلاح روش تولید سنتی شیره انگور 

    (صغحات 11-17) محمدجواد احتشامی معین آبادی, (صغحات 11-17) محمدجوا؛ محمدحسین حداد خداپرست, محمدحسین حداد خداپرست؛ محمدباقر حبیبی نجفی, M.B. (2005-03-21)
    بررسی ها نشان داده است که استفاده از خاک رس طبیعی که در تولید سنتی شیرة انگور بکار گرفته می‌شود موجب ورود مقادیر قابل توجهی از امـلاح به محصول نهایی می‌گردد که در دراز مدت می تواند برای مصرف کننده مضر باشد. به منظور اصلاح ...

  • اثر اسانس های طبیعی آویشن و زنیان برجلوگیری از رشد آسپژریلوس پارازتیکوس در پسته 

    مهربان, معصومه؛ هاشم پورآذرنگ, هاشم پورآذرنگ؛ مرتضوی, سید علی؛ عبدالمجید مسکوکی, عبدالمجید مسکوکی؛ اشرف گوهری اردبیلی, اشرف گوهری اردبیلی (2005-03-21)
    در این تحقیق آزمایشگاهی اثر دو اسانس طبیعی آویشن و زنیان به ترتیب در مقادیرµg/l200 وµg/l300 بر روی کنترل رشد قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس رشد کرده بر روی دو وضعیت پسته ،باپوست سبز وبدون پوست سبز ، مورد مطالعه قرارگرفت و نتایج ...

  • اثر ماست غنی شده با بیفیدوباکتریوم بیفیدوم یا لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر متابولیت های چربی و فلور میکروبی روده در افراد سالم 

    (صفحات55-64) راضیه نیازمند, (صفحات55-64) راضیه نیازمند؛ نصیبه عرب پوریانی, نصیبه عرب پوریانی؛ امین دعایی, امین دعایی؛ اعظم نیازمند, اعظم نیازمند؛ محبوبه سرابی جماب, محبوبه سرابی جماب (2005-09-23)
    فرآورده های پروبیوتیک اثرات زیادی از لحاظ تأمین سلامت مصرف کنندگان دارند که می توان به کاهش خطر حملات قلبی و بهبود فلور میکروبی دستگاه گوارش اشاره کرد. در این تحقیق اثر ماست (500 گرم در هر روز به مدت سه هفته) غنی شده با ...

  • تاثیر جایگزین های چربی بر ثبات امولسیونی و ویژگی های حسی مخلوط ارده کم چرب- شیره خرما (حلوا ارده کم چرب) 

    رضوی, سید محمد علی؛ محمدباقر حبیبی نجفی, M.B.؛ زهرا علایی روزبهانی, زهرا علایی روزبهانی (2005-09-23)
    حلوا ارده یک فراورده سنتی در ایران و کشورهای خاورمیانه است که از مخلوط کردن ارده (دانه های کنجد بو داده، پوستگیری شده و آسیاب شده) با یک شیرین کننده مناسب نظیر شیره انگور، خرما و عسل بدست می آید. این فرآورده بطور متوسط ...

  • بررسی تأثیرجایگزینی شکر با شیره خرما بر ویژگی های فیزیکی و حسی بستنی نرم 

    (صفحات23-32) اشرف گوهری اردبیلی, (صفحات23-32) اشرف گوهری اردبیلی؛ محمدباقر حبیبی نجفی, M.B.؛ محمدحسین حداد خداپرست, محمدحسین حداد خداپرست (2005-09-23)
    خرما از محصولات مهم کشاورزی در ایران است. ضایعات خرما در کشور که به علت عدم توجه به فراورده‌های جانبی و نحوه فرآوری آن در کشور می باشد، تحقیق در مورد کاربرد فراورده‌های جانبی خرما مانند شیره، قند و پالپ خرما را ضروری ...

  • مقایسه روشهای استخراج پیگمان (کاروتنوئید) از مخمر 

    (صفحات33-42) سیدهادی رضوی, (صفحات33-42) سیدهادی رضوی؛ کرامت الله رضایی, کرامت الله رضایی؛ ایوان مارک, ایوان مارک (2005-09-23)
    دراین تحقیق، استخراج کاروتنوئید ها از یک سوش مخمرجدید Sporobolomyces ruberrimus H110 توسط روشهای مختلف فیزیکی و شیمیایی مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته است. استفاده ار غلظت های مختلف اسید کلرید ریک (2/0 و 5/0 نرمال) در دو ...

  • بررسی تغییرات آنتالپی نان های مسطح ایرانی و باگت طی مدت نگهداری 

    (صفحات 65-72) بهزاد ناصحی, (صفحات 65-72) بهزاد ناصحی؛ مرتضوی, سید علی؛ سیدمحمدعلی رضوی, سیدمحمدعلی رضوی (2005-09-23)
    بررسی تغییرات ویژگی های حرارتی نان های ایرانی در مقایسه با نان باگت طی چهار روز نگهداری در دمای اتاق و تعیین رابطه بین این تغییرات ومیزان توسعه بیاتی، اهداف این پژوهش بودند. بدین منظور، نان های اصلی ایرانی، شامل: بربری، ...

  • بررسی اثر تشدیدکنندگی برخی از مواد نگهدارنده بیولوژیکی و شیمیایی 

    (صفحات11-21) آمنه نصر, (صفحات11-21) آمنه نصر؛ روحاکسری کرمانشاهی, روحاکسری کرمانشاهی؛ ایرج نحوی, ایرج نحوی (2005-09-23)
    یکی از راههای نگهداری غذا افزودن مواد نگهدارنده3 به آن است. اما اغلب یک ماده نمی‌تواند یک فراورده را به اندازه کافی محافظت نماید. بنابراین لازم است که سیستم محافظی ایجاد شود که بر محدودیت‌هایی که هر یک از مواد نگهدارنده ...

  • تعیین مناسب ترین رقم گوجه فرنگی برای تهیه برگه و اثر دی اکسید گوگرد بر کیفیت آن 

    (صفحات 73-83) میرخلیل پیروزی فرد, (صفحات 73-83) میرخلیل پیروزی فرد (2005-09-23)
    شکل ظاهری گوجه فرنگی های مورد استفاده در تهیه برگه و نیز حفظ رنگ برگه ها در طی نگهداری در انبار حائز اهمیت می باشد . از این رو , به منظور بررسی برخی ویژگی های فیزیکوشیمیایی ( بریکس ، اسیدیته ، pH ، رطوبت ، طول متوسط ، ...

  • تاثیر تعداد باکتری های سرماگرا و یاخته های پیکری بر پروتئولیز و ویژگی های حسی پنیر سفید فرا پالایشی 

    (صفحات43-54) جواد حصاری, (صفحات43-54) جواد حصاری؛ احسانی, محمدرضا؛ خسروشاهی اصل, اصغر؛ قائمی, ناصر (2005-09-23)
    هدف از این تحقیق بررسی تاثیر تعداد باکتریهای سرماگرا و یاخته های پیکری بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی پنیر سفید فراپالایشی بود. برای اینکار شیر حاوی تعداد متفاوت باکتریهای سرماگرا (106 ×1، 106 ×5 وcfu/ml 106 ×10) و ...

  • فرمولاسیون نوشابه گازدار با استفاده از عرق بید مشک وارزیابی تغییرات فیزیکوشیمیایی و میکروبی آن درطی نگهداری 

    (صفحات 27-39) امیرحسین الهامی راد, (صفحات 27-39) امیرحسین الهامی راد؛ علی اصغر محمدی, علی اصغر محمدی (2006-03-21)
    در این پژوهش از عرق بیدمشک جهت تولید نوشابه گازدار استفاده شد. بدین منظور نسبتهای مختلفی از عصاره حاصل از تقطیر گیاه، آب گازدار، اسید سیتریک و شکر با یکدیگر مخلوط گردیدند.16 فرمول تولید شده از نوشابه بیدمشک توسط یک گروه ...

  • بهینه سازی استخراج آنزیمی ژلاتین خوراکی از استخوان گاو با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM) 

    (صفحات 1-14) سیدهاشم حسینی پرور, (صفحات 1-14) سیدهاشم حسینی پرور؛ کرامت, جواد؛ مهدی کدیور, مهدی کدیور؛ الهام خانی پور, الهام خانی پور؛ الناز میلانی, الناز میلانی (2006-03-21)
    ژلاتین، هیدروکلوئیدی از جنس پروتئین است که به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد در ایجاد ژل، قوام دهندگی، پایدار کنندگی، امولسیفایری، تشکیل کف و فیلم در صنایع غذایی به طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این تحقیق به ...

  • تصفیه شربت خام نیشکر با بنتونیت: 2- تعیین مقدار بهینه ژلاتین، زمان و دمای فرآوری با بنتونیت 

    (صفحات 63-75) بیوک آقا فریمانی, (صفحات 63-75) بیوک آقا فریمانی؛ محمدحسین حداد خداپرست, محمدحسین حداد خداپرست؛ جواد حصاری, جواد حصاری؛ عزت الله رضایی عراقی, عزت الله رضایی عراقی (2006-03-21)
    هدف از این بررسی بهینه‌سازی تصفیه شربت خام نیشکر با استفاده از بنتونیت جهت تولید قند مایع طبیعی یا عسل نیشکر می باشد. مواد غیرقندی موجود در شربت خام نیشکر شامل: ترکیبات رنگی، پلی‌ساکاریدها، صمغ ها، پروتئین ها و ... است ...

  • بهینه سازی فرآیند تولید شیرگیاهی از دانه کامل وکنجاله کنجد بر اساس ذائقه مصرف کنندگان ایرانی 

    (صفحات 15-26) محمدحسین حداد خداپرست, (صفحات 15-26) محمدحسین حداد خداپرست؛ محمدباقر حبیبی نجفی, M.B.؛ امیرحسین الهامی راد, امیرحسین الهامی راد؛ نسیم دیواندری, نسیم دیواندری (2006-03-21)
    یکی از محصولات پروتئینی دانة کنجد، عصارة شیر مانندی است که در سالهای اخیر در برخی کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه مورد استقبال چشمگیر قرار گرفته است. این تحقیق نیز جهت شناساندن این محصول و بهبود کیفیت آن بر اساس ذائقة ...

  • بررسی برخی خصوصیات فیزیکی ارقام دانه کانولای ایران 

    رضوی, سید محمد علی؛ سمیرا یگانه زاد, سمیرا یگانه زاد؛ علیرضا صادقی, علیرضا صادقی؛ شیرین ابراهیم زاده, شیرین ابراهیم زاده؛ اعظم نیازمند, اعظم نیازمند (2006-03-21)
    در این مطالعه، خواص هندسی، ثقلی و اصطکاکی چهار واریته کانولای متداول در ایران (به نامهای اس ال ام، هایولا، اکاپی و اورینت) با میانگین رطوبتی 5/6% مورد بررسی قرار گرفت. خواص هندسی و ثقلی شامل: طول و قطر دانه، میانگین هندسی ...