مرور نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران بر اساس تاریخ انتشار

در حال نمایش موارد 21 - 40 از 899

  • استخراج روغن از دانه‌های کانولا با استفاده از دی اکسید کربن فوق بحرانی 

    (صفحات 41-51) احسان جناب, (صفحات 41-51) احسان جناب؛ کرامت الله رضایی, کرامت الله رضایی؛ زهر امام جمعه, زهر امام جمعه (2006-03-21)
    روغن دانه‌های کانولا از نوع اکاپی دو صفر خرد و پخته شده به وسیلۀ دی اکسید کربن فوق بحرانی در فشار34 مگاپاسکال و دمای 40 درجه سانتی گراد و نیز حلال تجاری AW406 استخراج گردید. حلالیت روغن در دی اکسید فوق بحرانی تعیین و مقایسه ...

  • کاربرد کاروتنوئیدهای استخراجی از گوجه فرنگی در مواد غذایی حرارت دیده و سرد و بررسی پایداری آن در طول زمان نگهداری 

    (صفحات 13-22) الهام خانی پور, (صفحات 13-22) الهام خانی پور؛ جواد کرامت, جواد کرامت؛ سیدهاشم حسینی پرور, سیدهاشم حسینی پرور؛ علی معتمدزادگان, علی معتمدزادگان؛ آزاده قربانی, آزاده قربانی؛ سید احمد شهیدی یاساقی, سید احمد شهیدی یاساقی (2006-09-23)
    93 درصد کاروتنوئیدهای موجود درگوجه فرنگی را لایکوپن تشکیل می‌دهد. این رنگدانه دارای اثرات فیزیولوژیکی مهم و مفیدی در بدن انسان می‌باشد و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد. درسالهای اخیر با وجود اثرات سوء رنگهای مصنوعی توجه ...

  • بررسی مقایسه‌ای تولید کشمش به وسیله خشک‌‌کن خورشیدی و سایر روش های خشک کردن 

    (صفحات 61-74) غلامرضا مصباحی, (صفحات 61-74) غلامرضا مصباحی؛ علی زمردیان, A.؛ مجتبی داداش زاده, مجتبی داداش زاده؛ عسگر فرحناکی, عسگر فرحناکی (2006-09-23)
    درسالهای اخیر توجه روز افزونی به کاربرد خشک کن‌های خورشیدی معطوف گردیده است. این مساله بخصوص با در نظرگرفتن جنبه‌های اقتصادی و اکولوژیکی و افزایش قیمت سوخت اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. هدف از این پژوهش مقایسه کیفیت کشمش‌های ...

  • بررسی امکان تولید نوشابه چای سبز سرد از برگ چای سبز 

    (صفحات 1-11) علی نجفی, (صفحات 1-11) علی نجفی؛ رضا شکرانی, رضا شکرانی؛ محمد شاهدی, محمد شاهدی؛ لیلا نوری, لیلا نوری (2006-09-23)
    حدود %80 کل چای مصرفی در کشورهای آمریکا و ایتالیا به صورت چای سرد می‌باشد. چای سبز به دلیل داشتن پلی‌فنل‌های غیراکسیدشده دارای خواص آنتی اکسیدانی قویتری نسبت به چای سیاه می باشد به همین دلیل خواص داروئی و تغذیه‌ای آن بیشتر ...

  • تلخی زدایی از ضایعات فرآوری لیموترش برای تهیه مارمالاد و نوشیدنی 

    مظاهری تهرانی, مصطفی؛ امیر سالاری, امیر سالاری؛ اکرم حیدری, اکرم حیدری (2006-09-23)
    امروزه ضایعات کارخانه های صنایع غذایی یکی از گزینه ها برای تولید غذاهای سلامتی زا و محصولات جدید می‌باشند. مشکل عمده استفاده از ضایعات حاصل از لیمو وجود ترکیبات تلخ می‌باشد. در این پژوهش از ضایعات پوست حاصل از پرس و نیز ...

  • تأثیر استفاده از میکروفیلتراسیون سرامیکی روی درجه خلوص، کدورت و رنگ شربت نیشکر 

    (صفحات 45-52) بیوک آقا فرمانی, (صفحات 45-52) بیوک آقا فرمانی؛ محمدحسین حداد خداپرست, محمدحسین حداد خداپرست؛ جواد حصاری, جواد حصاری؛ سعید اهری زاد, سعید اهری زاد (2006-09-23)
    در این مطالعه شرایط تصفیه شربت نیشکر بوسیله فن آوری غشای میکروفیلتراسیون (با منافذ m 2/0) مورد بررسی قرار گرفته است. برای اینکار ابتدا پیش تصفیه آهکی روی شربت خام نیشکر انجام شد، سپس شربت حاصله (شربت کلاریفایر) با غشای ...

  • اثر اسانس آویشن شیرازی، اسید استیک، دما و زمان نگهداری بر احتمال رشد کلستریدیوم بوتولینیوم تایپ A در محیط براث BHI 

    (صفحات 23-31) سعید خانزادی, (صفحات 23-31) سعید خانزادی؛ ودود رضویلر, ودود رضویلر؛ افشین آخوندزاده بستی, افشین آخوندزاده بستی؛ عبدالله جمشیدی, عبدالله جمشیدی (2006-09-23)
    گیاهان معطر غنی از اسانس‌های گیاهی هستند که خواص ضد میکروبی قابل توجهی دارند. لذا از این مواد می‌توان جهت به تاخیر انداختن یا ممانعت از رشد میکروارگانیسم‌های بیماریزا و یا عامل فساد استفاده کرد. در این مطالعه لگاریتم درصد ...

  • تشخیص خامه‌های رنگ شده به عنوان یکی از تقلب‌های زعفران توسط روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا 

    (صفحات 33-44) بهزاد حقیقی, (صفحات 33-44) بهزاد حقیقی؛ جواد فیضی, جواد فیضی؛ عباس همتی کاخکی, عباس همتی کاخکی (2006-09-23)
    یک روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا با آشکار سازی فرابنفش- مرئی برای تشخیص زعفران های تقلبی ناشی از افزودن خامه های رنگ شده با رنگهای طبیعی استخراج شده از گلبرگ زعفران، روناس، گلرنگ و چغندر قرمز به زعفران خالص ارایه ...

  • منحنی های هم دمای دفعی رطوبت در فرایند خشک کردن پسته 

    (صفحات 25-36) حمیدرضا گازر, (صفحات 25-36) حمیدرضا گازر (2007-03-21)
    پسته یکی از مهمترین محصولات باغی کشور است که ارزش اقتصادی بالا و صادرات آن بر اهمیت فرآوری و بسته بندی این محصول می افزاید . یکی از مراحل مهم در فرآوری پسته مرحله خشک کردن محصول و رساندن رطوبت به محدوده مجاز نگهداری 4 تا ...

  • طراحی و توسعه ماشین چند منظوره جهت انجام فرآوری پسته 

    محسن شمسی, محسن شمسی؛ اسماعیل محمودی, اسماعیل محمودی؛ علی جعفری, علی جعفری؛ علی محمدی, علی محمدی؛ مهدی هدایتی زاده, مهدی هدایتی زاده (2007-03-21)
    ایران بزرگترین تولید کننده و صادرکننده پسته در دنیا می‌باشد. تولید سالانه این محصول در ایران، به طور متوسط طی پانزده سال اخیر، 232 هزار تن می‌باشد که تقریبا 5/52 درصد کل تولید دنیا را به خود اختصاص داده است. فرآوری مناسب ...

  • تأثیر نوع بسته‌بندی، درجه حرارت و زمان نگهداری بر سفتی بافت پسته رقم اوحدی و مقایسه آن با فاکتورهای حسی 

    (صفحات 7-14) محمدرضا عدالتیان, (صفحات 7-14) محمدرضا عدالتیان؛ خشنودی‌نیا, سارا؛ علی شریف, علی شریف (2007-03-21)
    پسته یکی از مهم‌ترین محصولات صادراتی ایران است. برای جلوگیری از تندی پسته و به منظور اطمینان از کیفیت خوب، پسته باید در یک زمان کوتاه برداشت شود و در مدت 24 ساعت برای خشک کردن آماده گردد. در این تحقیق پسته خام خشک و اریته ...

  • تحلیل سینتکی، محاسبه توان مصرفی و تعیین ضریب ایمنی ماشین پوست کن پسته نوع دو قفسه ای ساینده 

    (صفحات 37-44) اسماعیل محمودی, (صفحات 37-44) اسماعیل محمودی؛ کریم خضابی خسرقی, کریم خضابی خسرقی؛ علی جعفری, علی جعفری (2007-03-21)
    پسته یکی از محصولات مهم و استراتژیک کشورمان می‌باشد که سالانه وقت و هزینه‌های زیادی صرف فرآوری آن می‌شود. از این رو انجام پژوهش‌های علمی و کاربردی در زمینه توان مصرفی فرآیندهای مختلف فرآوری پسته، می‌تواند در کاهش انرژی ...

  • پیش بینی محتوای رطوبتی پسته رقم اکبری با شبکه عصبی مصنوعی 

    (صفحات 45-56) احمد بهارلویی, (صفحات 45-56) احمد بهارلویی؛ محمود امید, محمود امید؛ حجت احمدی, حجت احمدی؛ شاهین رفیعی, شاهین رفیعی (2007-03-21)
    به منظور پیش بینی محتوای رطوبتی پسته رقم اکبری به کمک شبکه عصبی مصنوعی، آزمایشاتی در پنج سطح دمایی از 40 تا 80 درجه سانتی گراد، چهار سرعت جریان هوای ورودی بین 5/0 تا 2 متر بر ثانیه و در سه تکرار (جمعا 60 سری) در یک خشک کن ...

  • بررسی امکان استفاده از ارده و خمیره آفتابگردان در فرمول کره پسته 

    (صفحات 1-6) احمد شاکراردکانی, (صفحات 1-6) احمد شاکراردکانی (2007-03-21)
    یکی از راههای بالا بردن ارزش افزوده پسته، توجه به صنایع تبدیلی آن می‌باشد. تهیه کره پسته نیز در این راستا صورت می‌گیرد. کره پسته محصولی خمیری شکل است که مواد اصلی تشکیل دهنده آن مغز پسته بو داده آسیاب شده و شکر می‌باشد. ...

  • بررسی تأثیر نوع حلال و روش استخراج بر میزان اولئورزین به دست آمده از زعفران 

    (صفحات 57-64) قدیر رجب زاده, (صفحات 57-64) قدیر رجب زاده؛ غلامرضا ملک زاده, غلامرضا ملک زاده؛ علی شریف, علی شریف (2007-03-21)
    Comparative extraction of saffron oleoresin in different extraction methods and solvents

  • راههای کنترل قارچ آسپرژیلوس فلاووس مهمترین عامل تولید آفلاتوکسین در پسته به منظور افزایش صادرات این محصول 

    صفحات 21-27 حسین صارمی, صفحات 21-27 حسین صارمی؛ سید محمود اخوت, سید محمود اخوت؛ هانیه صارمی, هانیه صارمی (2007-09-23)
    اصولاً درختان پسته در مناطقی مورد کشت قرار می گیرند که از نظر عوامل مهم اکولوژیکی مانند حرارت و رطوبت، مطلوب فعالیت قارچ آسپرژیلوس فلاووس می باشد. از طرفی میوه پسته حاوی موادی است که نه تنها فعالیت قارچ را بیشتر می کند ...

  • تعیین ضریب نفوذ موثر و انرژی فعالیت پسته طی فرآیند خشک کردن بستر سیال 

    محمدپور کاریزکی, وحید؛ محمدتقی حامد موسویان, محمدتقی حامد موسویان؛ احمد اعتمادی, احمد اعتمادی (2007-09-23)
    خشک کردن یکی از مراحل مهم فرآوری پسته است . در این پژوهش , جهت تعیین ضریب نفوذ موثر ، انرژی فعالیت و سینیتیک خشک ش دن پسته ، یک خشک کن بستر سیال ناپیوسته آزمایشگاهی طراحی و ساخته شد . مدلهای تجربی مختلفی جهت انطباق با ...

  • تاثیر میزان آفلاتوکسین تولیدی توسط آسپرژیلوس فلاووس بر کاهش بازاریابی پسته در جهان 

    صفحات 13-19 حسین صارمی, صفحات 13-19 حسین صارمی؛ سید محمود اخوت, سید محمود اخوت (2007-09-23)
    محصول پسته یکی از محصولات عمده کشاورزی در ایران به شمار می رود و بخش عمده صادرات غیر نفتی را به خود اختصاص می دهد . آفلاتوکسین به عنوان متابولیت ثانویه تولید شده توسط قارچ آسپرژیلوس فلاووس در پسته به عنوان یک سم بالقوه ...

  • تاثیر انواع مختلف سیستم های بسته بندی بر پایداری پسته خشک خام در شرایط مختلف 

    صداقت, ناصر؛ ناصر صداقت, ناصر صداقت؛ محمدباقر حبیبی نجفی, محمدباقر حبیبی نجفی (2007-09-23)
    تاثیر انواع مختلف سیستم های بسته بندی بر پایداری پسته خشک خام طی نگهداری در شرایط مختلف مورد مطالعه قرار گرفت . پسته ه ا در کیس ه های بسته بندی گردید و در شرایط مختلف ( اتمسفر ، خلاء و حضور جاذب اکسیژن ) نگهداری شدند . ...

  • استخراج سیال تحت فشار روغن پسته با استفاده از یک استخراج کننده سیال فوق بحرانی اصلاح شده و طرح آماری برای بهینه سازی 

    (صفحات 39-46) سیدحسن قاضی عسکر, (صفحات 39-46) سیدحسن قاضی عسکر؛ علی شیبانی, علی شیبانی (2007-09-23)
    در این مقاله استخراج روغن پسته با روش سیال تحت فشار، در دستگاه استخراج با سیال فوق بحرانی معرفی شده است. با اصلاح دستگاه مذکور حلال مایع و گاز دی اکسید کربن بطور متناوب به داخل سیستم پمپ می شوند. نتایج آزمایشات نشان می ...