نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
مرور بر اساس
مجموعههای این پایگاه
ارسال های اخیر
-
اثر کشتهای آغازگر سویهمخلوط تجاری بر ویژگیهای شیمیایی و حسی پنیر فتای فراپالایش آنالوگ طی دوره رسیدگی
(2022-01-21)پنیر فتای فراپالایش پنیری است که عمدتاً از شیر گاو تولید شده و معمولاً بهصورت تازه و یا پس از یک دوره کوتاه رسیدگی (60 روز) مصرف میگردد. در این پژوهش، اثر کشتهای آغازگر تجاری (SafeIT 2، FRC - 65 و R- 704) و زمان رسیدگی ...
-
بهبود ویژگیهای آنتیاکسیدانی و امولسیفایری پروتئینهای هیدرولیزشده نخود کاجان (Cajanus cajan) توسط گلیکوزیلاسیون با واکنش میلارد
(2022-01-21)هدف این مطالعه استفاده از واکنش میلارد بهعنوان ابزاری برای گلیکوزیلاسیون پروتئینهای هیدرولیزشده حاصل از نخود کاجان (Cajanus cajan) و ارزیابی این اصلاح شیمیایی بر ویژگیهای آنتیاکسیدانی و امولسیفایری بود. ویژگیهای ...
-
بررسی فعالیت ضدباکتریایی نوشیدنیهای کامبوچا حرارت دیده، تهیه شده با چند دمنوش گیاهی بهوسیله روش سطح پاسخ
(2022-01-21)ترکیبات و فعالیتهای بیولوژیکی نوشیدنی کامبوچا به نوع دمنوش گیاهی، غلظت ساکارز و زمان تخمیر بستگی دارد. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر شرایط مختلف آمادهسازی بر فعالیت ضدباکتریایی نوشیدنیهای حرارت دیده کامبوچا توسط روش ...
-
شبیهسازی انتقال جرم مغزهای پسته با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) در حین خشک کردن بسترسیال
(2022-01-21)خشک کردن مواد غذایی میتواند ماندگاری آن را افزایش داده و موجب کاهش هزینه حمل و نقل و نگهداری آن شود. قانون دوم فیک معمولاً برای ارزیابی فرآیندهای انتقال جرم در فرآیند خشک کردن به روش استاندارد مورد استفاده قرار میگیرد و ...
-
فیلم خوراکی زیست فعال برپایه کربوکسی متیل سلولز حاوی لاکتوباسیلوس کازئی و پروتئین هیدرولیز شده ماهی
(2022-01-21)بهدلیل تمایل به غذاهای طبیعی و سالم، بازار غذاهای فراسودمند به سرعت در حال رشد است. در این میان، پروبیوتیکها به دلیل توانایی بالقوه آنها، در فرمولاسیونهای غذایی سالم، بهطور جدی مورد توجه قرار گرفتهاند. بیشترین نگرانی ...
-
بررسی اثرات پیش تیمارهای بلانچینگ و مایکروویو در تغییرات بعضی از عوامل فیزیولوژیکی برگ گیاه کنگر فرنگی در خشک کن بستر سیال
(2022-01-21)بهمنظور حفظ بیشترین میزان توانمندی آنتیاکسیدانی و ترکیبات موثر در این توانمندی از جمله فنل کل برگ کنگر فرنگی در یک خشککن بستر سیال، اثرات دما، سرعت هوا و همچنین استفاده از پیشتیمارهای بلانچینگ و مایکروویو و مقایسه آن ...
-
کاربرد ترکیبات هیدروکلوئیدی (زانتان و کربوکسی متیل سلولز) در فرمولاسیون دونات با هدف کاهش جذب روغن
(2021-11-22)کاربرد افزودنیها بهویژه ترکیبات هیدروکلوئیدی در کاهش جذب روغن در دونات یک روش کاربردی است؛ زیرا نیاز به ایجاد تغییرات در طراحی صنعتی تجهیزات نمیباشد. بنابراین، در این پژوهش تاثیر صمغ زانتان و کربوکسی متیل سلولز در خصوصیات ...
-
تهیه و فرمولاسیون کره نیمچرب اسپرید عملگرا با میکروامولسیونهای حاوی امگا3
(2021-11-22)امروزه غنیسازی بهعنوان یکی از بخشهای مهم در صنایع غذایی محسوب میشود. هدف از این تحقیق غنیسازی کره اسپرید نیمچرب با امگا 3 با روش میکروامولسیونسازی امولسیفیکاسیون/ژلاسیون میباشد. میکروامولسیونهای حاوی امگا3 پس از ...
-
بررسی اثر ترکیبی پودر کاهو<i>(sativa Lactuca)</i> و رازیانه<i>(Foeniculum vulgare)</i> بهعنوان منبع طبیعی نیترت بر ویژگیهای سوسیس بستهبندی شده تحت خلأ
(2021-11-22)با توجه به مخاطرات مصرف نگهدارندههای سنتزی مثل نیتریت و املاح آن در فرآرودههای گوشتی تلاشهای برای کاهش این ماده در این محصولات انجام شده است. از این رو، پژوهش حاضر با هدف بررسی جایگزینی بخشی از نیتریت در فرمولاسیون سوسیس ...
-
بررسی تأثیر کارواکرول بر ویژگیهای ویژگی فیزیکی، مکانیکی و میکروبی هیدروژل زیستی بر پایه آرد فیلتر حاصل از فرایند آسیابانی گندم
(2021-11-22)هیدروژلها شبکه سهبعدی زنجیره پلیمری با توانایی جذب زیاد آب هستند که جهت کاهش استفاده از منابع فسیلی مورد توجه قرار گرفته است. آرد فیلتر گندم محصولی اجتنابناپذیر از طبقه بندی آرد تحت سیستم پنوماتیک در صنعت مدرن آسیابانی ...
-
بررسی ویژگیهای ضدباکتریایی، آنتیاکسیدانی و پایداری اکسایشی روغن حاوی اسانس بذر گشنیز
(2021-11-22)با توجه به مقاومت گونههای میکروبی به آنتیبیوتیکهای رایج و عوارض ناخواسته آنتیاکسیدانهای سنتزی، تلاش برای معرفی ترکیبات طبیعی دارای فعالیت ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی رو به افزایش است. در این پژوهش آزمایشگاهی فعالیت ...
-
پایداری فعالیت آنتیاکسیدانی محصول هیدرولیز پروتئین عدس در برابر تیمارهای حرارتی و pH
(2021-11-22)در اینتحقیقاز آنزیمآلکالاز تحتشرایط کنترل شده (نسبت آنزیم به سوبسترا 90 آنسون/ کیلوگرم پروتئین، دمای 55 درجه سانتیگراد، یک ساعت) برای هیدرولیز پروتئین عدس (Lens esculinaris) استفاده شد. پیشرفت هیدرولیز آنزیمی با روش ...
-
بررسی شرایط تولید پاستیل با استفاده از ژلاتین استخراج شده از ماهی کیلیکا و بررسی خواص فیزیکوشیمیایی، رئولوژیکی و حسی آن در مقایسه با ژلاتین تجاری (گاوی)
(2021-11-22)ژلاتین یکی از مهمترین بیوپلیمرها است که کاربرد گستردهای در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی، عکاسی و صنعتی دارد. تقاضای زیاد برای غذای حلال، نیاز به تهیه ژلاتین در صنایع غذایی را افزایش داده است. لذا هدف از این پژوهش استخراج ...
-
ارزیابی کیفی روغن زیتون بکر تولید شده از ارقام مختلف زیتون درمنطقه داراب- شیراز
(2021-11-22)روﻏﻦ زﯾﺘﻮن ﺳﺎﻟﻢﺗﺮﯾﻦ روﻏﻦ ﮔﯿﺎﻫﯽ اﺳﺖ، از آنجائیکه شرایط اقلیمی، رقم، روش کشت، زمان برداشت و روش فرآوری خصوصیت نهایی روغن زیتون را تعیین میکنند، شناخت بهترین نوع زیتون جهت روغنکشی ضروری بهنظر میرسد. روغن زیتون بکر حاصل ...
-
اثر صمغ قدومه شیرازی بر خصوصیات فیزیکی- شیمیایی پودر دوغ تولیدشده به روش خشک کردن پاششی
(2021-11-22)دوغ، یکی از نوشیدنیهای سنتی ایرانیان است که از اختلاط ماست با آب و اندکی نمک حاصل میشود. تولید و صادرات دوغ بهعنوان یک نوشیدنی تخمیری بومی ایران در سالهای اخیر در حال افزایش است. یکی از عوامل موثر بر افزایش ضایعات دوغ، ...
-
بررسی تأثیر پوشش نانوامولسیون اسانس زرین گیاه در محلول کیتوزان بر ویژگیهای کیفی گندم جوانهزده با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM)
(2021-11-22)بذرهای جوانهزده بهدلیل فعالیت آبی بالا و حساسیت فراوان بهعوامل قارچی عمر انباری بسیار کوتاهی دارد. لذا، استفاده از روشهای ایمن برای کنترل فساد و حفظ کیفیت جوانههای خوراکی در زمان نگهداری، امری ضروری است. کاربرد ...
-
ارزیابی دما و مدت زمان نگهداری بر اکسیداسیون کره بادامزمینی
(2021-11-22)بادامزمینی بهعنوان یک منبع غنی از چربی، مستعد تغییرات ناشی از اکسیداسیون است. در استاندارد ملی ایران تنها اندازهگیری اندیس پراکسید جهت بررسی وضعیت اکسیداسیون نمونهها لحاظ شده است. اگرچه روند اکسایش چربیها تا حد زیادی ...
-
بررسی خصوصیات کیفی و پروفایل اسید چرب پنیر سیاهمزگی غنی شده با روغن ماهی ریزپوشانی شده
(2021-11-22)این تحقیق بهمنظور بررسی ارزش تغذیهای و پروفایل اسیدچرب پنیر سیاهمزگی غنی شده با اسیدهای چرب امگا-3 روغن ماهی انجام گردید. برای این منظور، ابتدا پروسه ریزپوشانی کردن روغن ماهی با پروتئین آب پنیر با نسبتهای 2:1 صورت ...
-
اثر تخمیر بوسیله دو باکتری<i>لاکتوباسیلوس روتری</i> و <i> لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس</i>بر فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره کینوا
(2021-11-22)فعالیت پروتئولیتیک باکتریهای تخمیرکننده میتواند منجر به تولید پپتیدهای زیستفعال با فعالیتهای آنتیاکسیدانی، ضدفشارخون، ضددیابت و غیره گردد. در این پژوهش اثر تخمیر بوسیله دو باکتری لاکتوباسیلوس روتری و لاکتوباسیلوس ...
-
تاثیر پوشش خوراکی بر پایه کیتوزان و پروتئین آب پنیر حاوی نانوکامپوزیتهای زیستی و اسانس آویشن شیرازی بر ماندگاری پنیر فتای فراپالایش
(2021-11-22)در طی سالهای اخیر تمایل به استفاده از فیلمها و پوششهای خوراکی ضدمیکروبی افزایش یافته است، که این امر باعث افزایش کیفیت، ایمنی و زمان ماندگاری مواد غذایی گردیده است. در این پژوهش از پوشش ایزوله پروتئین آب پنیر و کیتوزان ...