اهمیت کاهش استرس در پرورش میگوی پا سفید(Penaeus vannamei) و ارتباط آن با بروز بیماری لکه سفید در استان هرمزگان
(ندگان)پدیدآور
زاهدی, محمدرضاروحانی قادیکلایی, کیومرثدریایی, عبدالرسولپورمظفر, سجادبارانی, مسعودمعزی, مریمعبدالعلیان, عیسیبهزادی, سیامکگذری, محسن
نوع مدرک
Textمقاله ترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پرورش میگو از مهمترین فعالیت های آبزی پروری در استان هرمزگان است. اخیرا تولید در کشور و استان هرمزگان دچار چالش بیماری لکه سفید شده است. برای تولید موفق در استان ، تهیه بچه میگوی سالم و عاری از بیماری به همراه فراهم کردن شرایط بهینه پرورش که کمترین استرس را به میگوها وارد کند اهمیت زیادی دارد. مطالعات نشان داده که بروز بیماری لکه سفید و تکثیر این ویروس در شرایط استرس بیشتر شده و اغلب این افزایش حضور ویروس با تلفات گسترده ای همراه می گردد. تحقیقات نشان داده که در شرایط افزایش میزان آمونیاک و pH و تغییرات دمایی این تلفات افزایش داشته است. به منظور بهره گیری از این مطالعات در این مقاله روشهای کاهش استرس وارده به میگو در استان هرمزگان جهت کاهش بروز تلفات در شرایط بروز ویروس شامل استفاده بهینه از تراکم ذخیره سازی،استفاده از غذاهای استاندارد و با کیفیت ، تنظیم میزان غذادهی ، کنترل میزان و تغییرات pH در طی شبانه روز و کنترل تغییرات دمایی با استفاده از تنظیم مدت زمان دوره پرورش پیشنهاد شده است.
کلید واژگان
بیماری لکه سفیداسترس
آمونیاک
دما
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2020-03-201399-01-01
ناشر
پژوهشکده میگوی کشورسازمان پدید آورنده
کارشناس بخش آبزی پروری - پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمانرئیس بخش آبزیپروری پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان
اداره کل شیلات هرمزگان
ایستگاه تحقیقات نرمتنان خلیج فارس
اداره کل شیلات هرمزگان
کارشناس بخش آبزی پروری - پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس
کارشناس بخش آبزیپروری
پژهوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان
پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان



