• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 30, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 30, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثرات عصاره گیاه شاه اسپرم (Tanacetum balsamita L.) بر برخی از فراسنجه‌های کیفی اسپرم قوچ مغانی پس از انجماد و یخ‌گشایی

    (ندگان)پدیدآور
    واحدی, وحید
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: طی مراحل انجماد و یخ‌گشایی اسپرم، استرس اکسیداتیو باعث کاهش تحرک، زنده‌مانی، یکپارچگی غشاء، ظرفیت آنتی اکسیدانی و در نهایت میزان باروری اسپرم می‌شود. گیاه شاه اسپرم به دلیل داشتن ترکیبات فنولیک دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می‌باشد. هدف: در این مطالعه تأثیر عصاره گیاه شاه اسپرم به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی بر کیفیت اسپرم منجمد-یخ‌گشایی شده قوچ مغانی مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‌ها: برای این منظور در فصل تولیدمثلی از چهار رأس قوچ مغانی 4-3 ساله با میانگین وزنی 70 کیلوگرم، هفته‏ای دو بار اسپرم‏گیری شد. سپس نمونه‏ها با رقیق‏کننده بر پایه زرده تخم‌مرغ-سیترات حاوی سطوح مختلف عصاره گیاه شاه اسپرم (0، 2، 4، 8، 12 و 16 میلی‌لیتر در دسی‌لیتر محلول رقیق کننده) رقیق شدند. نمونه‌ها پس از طی مراحل سردسازی تا دمای 4 درجه سانتی‌گراد، به مدت 8 دقیقه روی بخار ازت منجمد شده و تا زمان ارزیابی در داخل ازت مایع نگهداری شدند. پس از یخ‏گشایی، فراسنجه‌های حرکتی اسپرم به وسیله سیستم کاسا، زنده‏مانی به روش رنگ‏آمیزی ائوزین-نیگروزین، تست یکپارچگی غشاء با محلول هایپواسموتیک و تعیین اسپر‌م‌های ناهنجار با محلول هانکوک مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: غلظت‌های 8 و 12میلی‌لیتر در دسی‌لیتر عصاره گیاه شاه اسپرم، به طور معنی‎داری تحرک کلی و تحرک پیش رونده اسپرم‌ را نسبت به گروه شاهد بهبود داد (05/0p
    کلید واژگان
    : آنتی اکسیدان
    اسپرم قوچ
    عصاره شاه اسپرم
    منجمد-یخ‌گشایی
    یکپارچگی غشایی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2021-02-19
    1399-12-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    عضو هیأت علمی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان- دانشگاه محقق اردبیلی

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/as.2021.38678.1560
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_12652.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/792445

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب