اثرات استفاده از جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (Spirulina platensis) بر عملکرد، میکروفلور و مورفولوژی روده و برخی فراسنجه های خون مرغهای تخمگذار
(ندگان)پدیدآور
مردانپور, حسنمهری, مرتضیشیرمحمد, فاطمه
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی: از آن جا که حدود 70 درصد هزینه تولید شامل هزینههای خوراک است، پیدا کردن منابع غذایی جایگزین و مطالعه اثر آن بر استفاده مؤثر در جیره و یافتن جایگزین افزودنیهای بیخطر برای تکمیل بازده خوراک از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف: مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات استفاده از جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (Spirulina platensis) در جیره مرغهای تخمگذار بر عملکرد، میکروفلور و مورفولوژی روده و برخی فراسنجههای خون انجام شد. روش کار: تعداد 192 قطعه مرغ تخمگذار سویه تجاری LSL در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار و 12 قطعه مرغ در هر تکرار به مدت 12 هفته (26 تا 37 هفتگی) مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار اول: جیره شاهد بر پایه ذرت- کنجاله سویا، تیمار دوم : حاوی 5/1 درصد، تیمار سوم:حاوی 3درصد و تیمار چهارم: حاوی 5/4 درصد اسپیرولینا پلاتنسیس بود. نتایج: نتایج نشان داد تیمارهای آزمایشی تأثیر معنیداری بر خوراک مصرفی، ضریب تبدیل خوراک، درصد تولید، توده تخممرغ تولیدی، جمعیت کل باکتریایی، کلی فرمها و لاکتوباسیلها نداشتند (05/0P>). از بین فراسنجههای مورفولوژیک، عمق کریپت در تیمار چهارم بطور معنیداری نسبت به تیمار شاهد و دیگر تیمارها افزایش یافت (05/0p ). از بین فراسنجههای مورفولوژیک، عمق کریپت در تیمار چهارم بطور معنیداری نسبت به تیمار شاهد و دیگر تیمارها افزایش یافت (05/0p
کلید واژگان
اسپیرولینا پلاتنسیسعملکرد
مرغ تخم گذار
مورفولوژی روده
میکروفلور روده
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2021-02-191399-12-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد واحد شهر قدس، تهران، ایرانگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد واحد شهر قدس، تهران، ایران
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد واحد شهر قدس، تهران، ایران
شاپا
2008-51252676-5705



