• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 30, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 30, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر عصاره شیرین‌بیان بر فراسنجه‌های تخمیر جیره‌های حاوی سطوح مختلف کنسانتره در شرایط برون تنی

    (ندگان)پدیدآور
    دارات, پریسافتاح نیا, فرشیدتأسلی, گلنازمیرزایی الموتی, حمید رضاخطیب جو, علی
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: هدف از دستکاری فرآیندهای تخمیری شکمبه به حداکثر رساندن بازده مصرف خوراک و افزایش تولید حیوان نشخوارکننده می‌باشد. استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها به‌دلیل احتمال ایجاد مقاومت آنتی‌بیوتیکی و انتقال آن به انسان محدود شده است و تحقیقات زیادی برای یافتن جایگزین‌های مناسب برای آنها انجام شده است. ساپونین‌ها از جمله ترکیبات فعال گیاهان می‌باشند که به عنوان جایگزین آنتی‌بیوتیک‌ها مورد توجه محققین قرار گرفته است. از عصاره ریشه شیرین‌بیان به‌دلیل وجود ساپونین می‌تواند به منظور دستکاری تخمیر شکمبه استفاده کرد. هدف: در این تحقیق اثر عصاره شیرین‌بیان در جیره‌های حاوی سطوح مختلف کنسانتره بر فراسنجه‌های تخمیر شکمبه در شرایط برون تنی مطالعه شد. روش‌ کار: عصاره شیرین‌بیان در سطوح 1، 2 و 3 گرم در لیتر محیط‌ کشت به دو جیره آزمایشی با نسبت علوفه به کنسانتره 40 به 60 یا 60 به 40 درصد اضافه شد. تولید گاز، pH، غلظت نیتروژن آمونیاکی، جمعیت پروتوزوآ و الگوی اسیدهای چرب فرار اندازه‌گیری و گوارش‌پذیری ماده آلی برآورد شد. نتایج: اثر نوع جیره بر تولید گاز (05/0=P) و گوارش‌پذیری ماده آلی برآورد شده معنی‌دار بود(01/0˂P) ، به‌طوری‌که جیره‌های دارای سطح بیشتر کنسانتره در مقایسه با جیره‌های دارای سطح کمتر کنسانتره تولید گاز و گوارش‌پذیری ماده آلی بیشتری داشتند (05/0˂P). استفاده از عصاره شیرین‌بیان باعث کاهش گوارش‌پذیری ماده آلی برآورده شده (05/0˂P) و کل جمعیت پروتوزوآ (01/0˂P) شد. برهمکنش نوع جیره و سطح عصاره بر تولید و سرعت تولید گاز، غلظت نیتروژن آمونیاکی، pH، گوارش‌پذیری ماده آلی برآورد شده، کل جمعیت پروتوزوآ و جنس‌های انتودینیوم، اپیدینیوم، دیپلودینیوم، یودیپلودینیوم و ایزوتریشا اثری نداشتند. .نتیجه گیری نهایی: سطوح استفاده شده عصاره شیرین‌بیان بر فراسنجه‌های تخمیر جیره‌های با نسبت متفاوت علوفه به کنسانتره تأثیری نداشت.
    کلید واژگان
    عصاره شیرین‌بیان
    پویایی تخمیر
    نسبت علوفه به کنسانتره
    برون تنی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2021-02-19
    1399-12-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام
    هیئت علمی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام
    هیأت علمی بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری.
    هیات علمی
    استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام.

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/as.2021.34524.1511
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_12649.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/792442

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب