• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 30, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 30, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    افزایش محصول بره از شیر گرفته با استفاده از ویتامین ای در جیره فلاشینگ میشهای لری بختیاری

    (ندگان)پدیدآور
    باقری, محسن
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این مطالعه با هدف تعیین اثر استفاده از ویتامین ای در جیره فلاشینگ میشهای لری بختیاری بر محصول بره از شیرگرفته انجام شد. روش کار: دو گله گوسفند لری بختیاری هر کدام با 100 رأس میش پرورشی و میانگین وزن6/7±57/5 کیلوگرم و سن 2 تا 7 سال مورد مطالعه قرار گرفتند. میشهای هر گله به طور تصادفی به دو گروه مساوی برای دریافت یکی از دو جیره ذیل تقسیم شدند: جیره پایه بعلاوه 250 گرم دانه جو (شاهد) و جیره پایه بعلاوه 250 گرم دانه جو بعلاوه 500 واحد ویتامین ای. رژیم غذایی از دو هفته قبل از قوچ‌اندازی شروع وتا سه هفته پس از آن ادامه یافت. وزن و نمره وضعیت بدنی میشها قبل از جفتگیری، اندازه‌گیری شد. تاریخ زایش، تعداد بره متولد شده، وزن تولد بره‌ها، تلفات بره‌ها از تولد تا شیرگیری و وزن شیرگیری بره‌ها اندازه‌گیری و ثبت شد. صفات ترکیبی مانند مجموع وزن تولد و مجموع وزن شیرگیری بره‌ها به ازای هر رأس میش در معرض آمیزش محاسبه شد. نتایج: اختلاف بین دو تیمار از نظر تعداد بره متولد شده به ازای هر رأس میش در معرض آمیزش تمایل به معنی‌داری داشت (0/06=p). میانگین وزن تولد بره‌ها بین دو گروه اختلاف معنی‌دار نداشت. ازنظر مجموع وزن بره‌های متولد شده به ازای هررأس میش در معرض آمیزش بین تیمارها اختلاف معنی‌دار وجود داشت به طوری که مجموع وزن بره‌های متولد شده در تیمار ویتامین ای بالاتر از تیمار شاهد بود (0/01>p). همچنین تعداد بره از شیرگرفته (0/01>p) و مجموع وزن بره‌های از شیرگرفته به ازای هر رأس میش در معرض آمیزش 0.01>p) و به ازای هر رأس میش زایمان کرده (0/05>p) در تیمار ویتامین ای بالاتر از تیمار شاهد بود. نتیجه‌گیری نهایی: به طور کلی می‌توان گفت که، استفاده از ویتامین ای در جیره فلاشینگ میش‌های لری بختیاری می‌تواند مجموع وزن بره‌های از شیرگرفته را افزایش دهد.
    کلید واژگان
    فلاشینگ
    عملکرد
    میش
    ویتامین ای

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2021-02-19
    1399-12-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/as.2021.32129.1486
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_12648.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/792441

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب