تولید ژلاتین از پوست کفشک ماهیان ، کوسه و ضایعات فیله ماهی در استان خوزستان
(ندگان)پدیدآور
آبرومند, علینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این تحقیق، تولید ژلاتین از پوست ماهیان کفشک، کوسه و ضایعات فیله و تعیین شرایط بهینه برای استخراج ژلاتین از آنها بوده است. این طرح در دو مرحله انجام گردید: در مرحله اول، اثر شرایط pH (قلیایی و اسیدی) و نوع ماده اولیه (کفشک ماهی، کوسه ماهی و ضایعات فیله) بر روی مهمترین خواص کمی و کیفی ژلاتین (راندمان، درجه خلوص و رنگ) مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله دوم تحقیق نیز اثر دما (در سه دمای سطح 70، 75 و 80 درجه سانتیگراد) و pH (در دو سطح 6 و 5/6) بر روی میزان راندمان ژلاتین ارزیابی گردید. مواد اولیه مورد نیاز تحقیق از شیلات استان بوشهر تهیه شد. نتایج نشان داد که ژلاتین با بیشترین مقدار از روش قلیایی (با حذف ناخالصی های پوست کفشک ماهی در مجاورت محلول هیدروکسید سدیم 4 درصد به مدت سه هفته در دمای 25 درجه سانتیگراد) و همچنین از روش اسیدی در دمای 70 درجه سانتیگراد و 6.5pH بترتیب برابر با 85/20 و 57/21 درصد با بهترین کیفیت بدست آمد که در مقایسه با راندمان ژلاتین بدست آمده توسط دیگر محققین 76/1 درصد بیشتر بود.
کلید واژگان
ژلاتینضایعات ماهی
استان خوزستان
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2006-11-221385-09-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
اهوازشاپا
1026-13542322-5998