مقایسه روند توسعه غدد جنی قزل آلای رنگین کمان نر ( Oncorhynchus mykiss ) در آب شیرین و لب شور منطقه بافق
(ندگان)پدیدآور
فلاحتی مروست, علیمجازی امیری, باقرعلیزاده, مرتضیابطحی, بهروزنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق روند توسعه غدد جنسی ماهی قزل آلای رنگین کمان نر (Oncorhynchus mykiss) در آب شیرین و لب شور از اواخر مهر ماه تا اواسط اسفند ماه 1381 در ایستگاه تحقیقات شیلاتی آبهای شور داخلی بافق (یزد) مقایسه گردید. جهت انجام این طرح از ماهیان قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی5 ±200 گرم استفاده شد.در طول 140 روز دوره پرورش، دما (0.6±13.8) درجه سانتیگراد، pH(0.12±8.18) و اکسیژن محلول (0.11±6.2 میلی گرم در لیتر) در آب شیرین و لب شور یکسان بود و شوری آب شیرین و لب شور بترتیبppt 0.4 تا 0.5 و 14.3 تا 14.7 بود. غذا دهی به ماهیها بوسیله غذای تجاری رایج (غذای GFT2 چینه) و با توجه به درجه حرارت آب و وزن بیوماس انجام شد.نتایج حاصل از مطالعه بافت شناسی بیضه های ماهیان نشان داد که روند توسعه بیضه ها در آب لب شور سریعتر از آب شیرین است به طوری که این ماهیان 2 ماه زودتر از ماهیان نر پرورش یافته در آب شیرین به بلوغ جنسی رسیدند و همچنین این نتایج با تغییرات شاخص گنادوسوماتیکGSI در سطح اعتماد 95 درصد (P
کلید واژگان
غدد جنسیقزل آلای رنگین کمان
Oncorhynchus mykiss
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2005-11-221384-09-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
بوشهرکرج
تنکابن
نور
شاپا
1026-13542322-5998




