• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فرانسوی
    • Plume, Revue semestrielle de l'Association Iranienne de Langue et Littérature Françaises
    • Volume 16, Numéro 32
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فرانسوی
    • Plume, Revue semestrielle de l'Association Iranienne de Langue et Littérature Françaises
    • Volume 16, Numéro 32
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    La poétique de l’art culinaire dans La Cheffe, Roman d’une cuisinière de Marie Ndiaye

    (ندگان)پدیدآور
    KAHNAMOUIPOUR, Jaleh
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    302.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Original Article
    زبان مدرک
    française
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    We studied the culinary and food literature in Marie Ndiay's famous book (2016) entitled: The Cheffe, a Cook's Novel. First, we analyzed of the main character and her approach to what is considered as a necessity and what is described as luxury and unnecessary, which Pierre Bourdieu had pointed on it in his sociological analysis as well. Furthermore, we studied the author's long and breathtaking sentences and their relationship with her imaginary features. Finally, we investigated how the hero of the novel, who is a brave and combative woman against the hardships of life, after passing the difficult childhood announces her message to people, by preserving tact, patience and humility, the message which can be deduced friendship, respect and nature conservation from it.
    کلید واژگان
    culinary literature
    identity
    Humility
    strangeness
    respect to the nature
    Littérature

    شماره نشریه
    32
    تاریخ نشر
    2021-03-01
    1399-12-11
    ناشر
    Association Iranienne de Langue et Littérature Françaises
    انجمن ایرانی زبان و ادبیات فرانسه
    سازمان پدید آورنده
    Université de Téhéran

    شاپا
    1735-692X
    2645-4912
    URI
    https://dx.doi.org/10.22129/plume.2021.253042.1166
    http://www.revueplume.ir/article_128317.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/786417

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب