• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله صنایع چوب و کاغذ ایران
    • دوره 10, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله صنایع چوب و کاغذ ایران
    • دوره 10, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر عوامل مختلف بر کیفیت پوشال و مصرف انرژی در آسیاب تیغه‌ای

    (ندگان)پدیدآور
    آقاخانی, محمدخزاعیان, ابوالقاسمرفیقی, علیشولز, فریدر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    936.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور خردکردن مواد اولیه در این کارخانجات از انواع گوناگون دستگاه‌های خردکن و آسیاب استفاده می‌شود. فاکتورهای بسیاری در نتایج چیپس کردن چوب موثرند که بر کل فرآیند نیز اثرگذارند. هدف از انجام این تحقیق ارزیابی تاثیر پارامترهای موثر بر کیفیت پوشال تولیدی و مصرف انرژی در آسیاب تیغه‌ای بود که در دانشگاه روزنهایم (آلمان) انجام گرفت. برای انجام این تحقیق از دو گونه صنوبر(Poplus Termula) و بلوط (Quercus Robur) استفاده شد. ابتدا از گرده بینه‌ها به کمک اره نواری الوار تهیه شد. سپس چیپس‌های تولیدی بر اساس جدول طرح آزمایشات به آسیاب تیغه‌ای تغذیه شدند. به منظور ارزیابی دقیق مصرف انرژی در هریک از شرایط آزمونی میزان حجم برابر چیپس در زمان برابر به پوشال تبدیل گردید. همچنین فاکتورهای مربوط به آسیاب تیغه‌ای در تمام آزمون‌ها ثابت بود. در هر آزمون میزان انرژی مصرفی حین فرآیند بوسیله دستگاه چند کاناله اندازه‌گیری مصرف انرژی اندازه گیری شد. سپس پوشال تولیدی به کمک الک چند طیقه بر اساس استاندارد EN 151491دانه‌بندی شدند. نتایج نشان داد، با تغییر گونه از صنوبر به بلوط مقدار مصرف انرژی افزایش می‌یابد. همچنین افزایش رطوبت از سطح 12% به 30% منجر به افزایش مصرف انرژی در آسیاب تیغه‌ای گردید، که این تفاوت در مصرف انرژی می‌تواند ناشی از تفاوت در بافت چوبی دو گونه باشد، چنانچه گونه صنوبر پراکنده آوند تا بخش نیمه روزنه‌ای است در حالی‌که گونه بلوط بخش روزنه‌ای است. نمودار اثرات متقابل گونه و رطوبت بر مصرف انرژی در آسیاب تیغه‌ای نیز نشان داد در هر دو سطح رطوبتی تغییر گونه از صنوبر به بلوط با افزایش مصرف انرژی همراه بود. همچنین نتایج نشان داد، سطح رطوبتی 30% واجد پوشال با کیفیت بالاتری در مقایسه با رطوبت 12% بود و نیز گونه بلوط در مقایسه با گونه صنوبر پوشال با کیفیت بالاتری تولید کرد.
    کلید واژگان
    روزنهایم
    مصرف انرژی
    آسیاب تیغه‌ای
    الک
    کیفیت پوشال
    مکانیک چوب و فرآورده های چوبی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2019-07-23
    1398-05-01
    ناشر
    انجمن علوم و صنایع چوب و کاغذ ایران
    Iranian Scientific Association of Wood and Paper Industries
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکترای فرآورده های چند سازه چوبی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان ، ایران
    دانشیار گروه فرآورده های چند سازه چوبی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    استادیار گروه فرآورده های چند سازه چوبی ،دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    استاد گروه تکنولوژی چوب دانشگاه علوم کاربردی روزنهایم، آلمان

    شاپا
    2008-9066
    2423-3242
    URI
    http://www.ijwp.ir/article_34090.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/78077

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب