نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجاودان, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorپیش‌بهار, اسماعیلfa_IR
dc.contributor.authorحقیقت, جعفرfa_IR
dc.contributor.authorمحمدرضایی, رسولfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T19:54:09Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T19:54:10Z
dc.date.available1399-07-08T19:54:09Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T19:54:10Z
dc.date.issued2017-02-19en_US
dc.date.issued1395-12-01fa_IR
dc.date.submitted2016-04-16en_US
dc.date.submitted1395-01-28fa_IR
dc.identifier.citationجاودان, ابراهیم, پیش‌بهار, اسماعیل, حقیقت, جعفر, محمدرضایی, رسول. (1395). مقایسه الگوهای خطی و غیرخطی در ارزیابی عبور قیمت جهانی به قیمت داخلی مواد غذایی در ایران. Agricultural Economics, 10(4), 101-118. doi: 10.22034/iaes.2017.22713fa_IR
dc.identifier.issn2008-5524
dc.identifier.issn2645-3274
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/iaes.2017.22713
dc.identifier.urihttp://www.iranianjae.ir/article_22713.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/76865
dc.description.abstractدر دهه گذشته، بحران قیمت جهانی مواد غذایی و عبور آن به قیمت‏های داخلی مواد غذایی مورد توجه خاص پژوهشگران و سیاستگذاران کشورهای در حال توسعه قرار گرفته است. در این مطالعه، با استفاده از داده‏های سری زمانی فصلی در دوره 1391:4-1369:1 الگوهای خودتوضیح برداری و خودتوضیح برداری مارکوف سوئیچینگ برآرود شده و سپس توابع عکس‏العمل آنی مربوط به هر الگو به منظور اندازه‏گیری میزان عبور قیمت‏های جهانی مواد غذایی به قیمت داخلی مواد غذایی در ایران مورد استفاده قرار گرفته است. با توجه به نتایج آزمون‏های تشخیصی، الگوی MSIAH(2)-VAR(1) نسبت به الگوی خطی VAR برازش مناسبی برای داده‏ها ارائه می‏کند. نتایج نشان داد که مقدار عبور قیمت‏های جهانی مواد غذایی به شاخص قیمت مواد غذایی در ایران در رژیم‏های اول و دوم بعد از چهار فصل به ترتیب برابر 15/0 و 40/0 است. بنابراین میزان عبور قیمت‏های جهانی مواد غذایی به شاخص قیمت داخلی مواد غذایی بعد از بحران جهانی قیمت مواد غذایی نسبت به قبل از آن بیشتر بوده است. این یافته‏ها حاکی از این است که باید توجه زیادی به مقدار عبور قیمت‏های جهانی مواد غذایی در طراحی سیاست‏ها صورت گیرد. سیاستگذاران می‏توانند اثر عبور قیمت‏های جهانی مواد غذایی به قیمت‏های داخلی را با به کارگیری سیاست‏های مهار تورم و افزایش ارزش پول ملی کاهش دهند.fa_IR
dc.format.extent842
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن اقتصاد کشاورزی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofAgricultural Economicsfa_IR
dc.relation.ispartofAgricultural Economicsen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/iaes.2017.22713
dc.subjectاثر عبورfa_IR
dc.subjectقیمت‏های جهانیfa_IR
dc.subjectقیمت‏های داخلیfa_IR
dc.subjectمواد غذاییfa_IR
dc.subjectبازاریابی و تجارت محصولات کشاورزیfa_IR
dc.titleمقایسه الگوهای خطی و غیرخطی در ارزیابی عبور قیمت جهانی به قیمت داخلی مواد غذایی در ایرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی دانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه اقتصاد دانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار اقتصاد کشاورزی دانشگاه تبریزfa_IR
dc.citation.volume10
dc.citation.issue4
dc.citation.spage101
dc.citation.epage118


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد