بررسی توزیع فراوانی نسبی علل عدم تغذیه انحصاری با شیر مادر در 6-4 ماه اول زندگی شیرخواران در مراجعین به مراکز بهداشتی درمانی شهری اراک در سال 1377
(ندگان)پدیدآور
هاشمیه, مژگانهاشمیه, مژگانامانی, علیامانی, علینوع مدرک
Textپژوهشي اصیل
زبان مدرک
فارسیچکیده
تغذیه با شیر مادر به تنهائی برای 6-4 ماه اول زندگی و همراه با سایر غذاهای کمکی تا پایان دو سالگی بهترین روش تغذیه شیرخواران است .با اینکه همه ی مادران قادر به شیر دادن هستند، اما هنوز بسیاری از شیرخواران با شیر خشک تغذیه میشوند و یا غذای کمکی را از ماههای اول عمر دریافت می کنند.
در این مطالعه 400 شیرخوار بین 6-4 ماه که به روش غیر انحصاری تغذیه با شیر مادر تغذیه میشوند بصورت تصادفی ساده انتخاب شدند. شایع ترین علت عدم تغذیه انحصاری با شیر مادر (non-ecclusive breast feeding) بی قراری شیرخوار است(36/2%) و علل بعدی به ترتیب شامل: اعتقاد به کم بودن شیر مادر (20/2%) ، توصیه اطرافیان (19/7%) ، وزن نگرفتن شیرخوار بر اساس برداشت مادر (7/7%)، شاغل بودم مادر (6/5%)، بیماری مادر و کودک (2/2%) و توصیه پزشکان (2%) می باشند. با اینکه 75% مادران در زمان حاملگی یا حوالی زایمان آموزش دیده بودند، باز هم تغذیه انحصاری با شیر مادر را ادامه نداده بودند. با توجه به اهمیت فراوان تغذیه انحصاری با شیر مادر (Eclusive breast feeding) می توان با آموزش های کافی به مادران و افزایش آگاهی آنان در بهبودی این امر کوشید
کلید واژگان
زنان و ماماییشماره نشریه
5تاریخ نشر
1997-12-011376-09-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی اراکسازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایراندانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
شاپا
1735-53382008-644X




