• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 30, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 30, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر دوره مصرف و سطوح مختلف مکمل سولفات آهن بر عملکرد رشد، صفات لاشه و فراسنجه های هماتولوژی جوجه های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    بهروزلک, محمد علیبهروزلک, محمد علیدانشیار, محسندانشیار, محسنفرهومند, پرویزفرهومند, پرویزنیکو, عباسنیکو, عباس
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: عنصر آهن نقش کلیدی را در بسیاری از فرآیندهای متابولیکی بدن ایفاء می‌کند و وجود آن در جیره غذایی دام و طیور در پیشگیری از عارضه فقر آهن ضروری است. هدف: هدف از انجام این تحقیق بررسی اثرات مکمل سولفات آهن در دوره‌های مختلف تغذیه‌ای بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه‌های هماتولوژی جوجه‌های گوشتی بود. روش کار: در این تحقیق تعداد 450 قطعه جوجه گوشتی خروس یکروزه راس-308 در قالب یک آزمون فاکتوریل 3×3 در 9 گروه آزمایشی مورد استفاده قرار گرفت. گروه‌های آزمایشی شامل 3 سطح مکمل سولفات آهن (صفر، 40 و 80 میلی‌گرم) در 3 دوره تغذیه‌ای کل (1 تا 42 روزگی) دوره رشد و پایانی (11 تا 42 روزگی) و دوره پایانی (25 تا 42 روزگی) بود. نتایج: نتایج نشان داد که مکمل سازی جیره پایه با 80 میلی‌گرم سولفات آهن در کل دوره (1 تا 42 روزگی) متوسط مصرف خوراک روزانه جوجه‌های گوشتی را بطور معنی‌داری (05/0>P) کاهش داد. همچنین استفاده از سولفات آهن به ترتیب در کل دوره و دوره‌های رشد و پایانی بازده عضله ران و سینه را بطور معنی‌داری افزایش داد (05/0>P). در مورد وزن نسبی چربی محوطه بطنی، استفاده از جیره شاهد بدون مکمل افزودنی و همچنین مکمل 40 میلی‌گرم بر کیلوگرم سولفات آهن در کل دوره آزمایش باعث کاهش معنی‌داری وزن نسبی چربی محوطه بطنی شد (001/0>P). همچنین استفاده از 40 و 80 میلی‌گرم مکمل سولفات آهن بطور معنی‌داری سطوح هموگلوبین، هماتوکریت (PCV)، میانگین حجم گلبولهای قرمز (MCV)، میانگین هموگلوبین در سلول (MCH)، آهن موجود در سرم و میزان کل ظرفیت اتصال به آهن (TIBC) سرم خون جوجه ها را بهبود بخشید (01/0>P). نتیجه‌گیری نهایی: نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از مکمل سولفات آهن در سطوح 40 و 80 میلی‌گرم بر کیلوگرم جیره، تأثیر چشمگیری بر عملکرد تولیدی جوجه‌های گوشتی نداشت، ولی با افزایش سطوح هموگلوبین، هماتوکریت، MCV، MCH، آهن سرم و کاهش میزان TIBC سرم، وضعیت هماتولوژی جوجه‌ها را بهبود بخشید.
    کلید واژگان
    سولفات آهن
    دوره مصرف
    عملکرد
    چربی محوطه بطنی
    فراسنجه های هماتولوژی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2020-11-21
    1399-09-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته دکتری گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
    دانش آموخته دکتری گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
    دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
    دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
    استاد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
    استاد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
    استادیار گروه شیمی آلی دانشکده شیمی دانشگاه ارومیه
    استادیار گروه شیمی آلی دانشکده شیمی دانشگاه ارومیه

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/as.2021.33114.1496
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_12437.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/756229

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب