اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد بر عملکرد، فراسنجههای خونی و آنتیاکسیدانی برههای پرواری
(ندگان)پدیدآور
باشتنی, مسلمباشتنی, مسلمشیخوان, سهیلاشیخوان, سهیلافرهنگ فر, همایونفرهنگ فر, همایون
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی:غذاهای فراسودمند و فراوردههای سالم طبیعی آنها دامنه وسیع از غذاهایی را شامل میشوند که به سبب وجود اجزای زیست فعال بهبود سلامت و پیشگیری از بیماریها را در پی دارند. هدف:در این پژوهش اثر جایگزینی کنجاله کنجد با کنجاله سویا به عنوان منبع پروتئینی و آنتیاکسیدانی برعملکرد، فراسنجههای خونی و آنتی-اکسیدانی در برههای پرواری مورد ارزیابی قرار گرفت.روش کار: تعداد 21 بره نژاد بلوچی با میانگین وزنی3±30کیلوگرم در 3 تیمار (در سطوح 0، 6 و 12 درصد کنجاله کنجد) با 7 تکرار به مدت 15 روز عادت پذیری و 60 روز تغذیه با جیرههای آزمایشی استفاده شد. جیرهها شامل 1-جیره شاهد بدون کنجاله کنجد،2-جیره با 6 درصد کنجاله کنجد که جایگزین 50 درصد کنجاله سویا شد و 3 - جیره حاوی 12 درصد کنجاله کنجد که 100 درصد جایگزین کنجاله سویا شد. نتایج:نتایج این آزمایش نشان داد استفاده از کنجاله کنجد تاثیری بر مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک نداشت همچنین فراسنجههای شکمبهای تحت تاثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفتند. در رابطه با متابولیتهای خونیHDL در جیره دوم که حاوی 6 درصد کنجاله کنجد و 6 درصد کنجاله سویا می باشد افزایش یافته بود. همچنین سطح 6 درصد کنجاله کنجد سطح آنزیم ALP در این تیمار را به طور معنی داری کاهش داد. استفاده از کنجاله کنجد در سطح 12 درصد اثر معناداری بر افزایش ظرفیت تام آنتیاکسیدانیو کاهش مالوندیآلدهید درعضلهداشت. نتیجهگیری نهایی:در نهایت استفاده از کنجاله کنجد در تغذیه دام یک راهکار برای کاهش هزینههای مصرف خوراک است افزون بر این با انتقال ترکیبات مفید به محصولات حیوانی ضمن کمک به سلامت دام میتوان از محصولات تولیدی به عنوان یک خوراک غنی شده در تغذیه انسانی بهره جست.
کلید واژگان
کنجاله کنجداسیدهای چرب
آنتیاکسیدان
عملکرد
فراسنجههای خونی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2020-11-211399-09-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
هیات علمی- دانشگاه بیرجندهیات علمی- دانشگاه بیرجند
گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند، ایران
گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند، ایران
گروه آموزشی علوم دامی، دانشگاه بیرجند، ایران
گروه آموزشی علوم دامی، دانشگاه بیرجند، ایران
شاپا
2008-51252676-5705



