• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 30, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 30, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی و آنتی‌اکسیدانی بره‌های پرواری

    (ندگان)پدیدآور
    باشتنی, مسلمباشتنی, مسلمشیخوان, سهیلاشیخوان, سهیلافرهنگ فر, همایونفرهنگ فر, همایون
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی:غذاهای فراسودمند و فراورده‌های سالم طبیعی آنها دامنه وسیع از غذاهایی را شامل می‌شوند که به سبب وجود اجزای زیست فعال بهبود سلامت و پیش‌گیری از بیماری‌ها را در پی دارند. هدف:در این پژوهش اثر جایگزینی کنجاله کنجد با کنجاله سویا به عنوان منبع پروتئینی و آنتی‌اکسیدانی برعملکرد، فراسنجه‌های خونی و آنتی-اکسیدانی در بره‌های پرواری مورد ارزیابی قرار گرفت.روش کار: تعداد 21 بره نژاد بلوچی با میانگین وزنی3±30کیلوگرم در 3 تیمار (در سطوح 0، 6 و 12 درصد کنجاله کنجد) با 7 تکرار به مدت 15 روز عادت پذیری و 60 روز تغذیه با جیره‌های آزمایشی استفاده شد. جیره‌ها شامل 1-جیره شاهد بدون کنجاله کنجد،2-جیره با 6 درصد کنجاله کنجد که جایگزین 50 درصد کنجاله سویا شد و 3 - جیره حاوی 12 درصد کنجاله کنجد که 100 درصد جایگزین کنجاله سویا شد. نتایج:نتایج این آزمایش نشان داد استفاده از کنجاله کنجد تاثیری بر مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک نداشت همچنین فراسنجه‌های شکمبه‌ای تحت تاثیر جیره‌های آزمایشی قرار نگرفتند. در رابطه با متابولیت‌های خونیHDL در جیره دوم که حاوی 6 درصد کنجاله کنجد و 6 درصد کنجاله سویا می باشد افزایش یافته بود. همچنین سطح 6 درصد کنجاله کنجد سطح آنزیم ALP در این تیمار را به طور معنی داری کاهش داد. استفاده از کنجاله کنجد در سطح 12 درصد اثر معناداری بر افزایش ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانیو کاهش مالوندی‌آلدهید درعضلهداشت. نتیجه‌گیری نهایی:در نهایت استفاده از کنجاله کنجد در تغذیه دام یک راهکار برای کاهش هزینه‌های مصرف خوراک است افزون بر این با انتقال ترکیبات مفید به محصولات حیوانی ضمن کمک به سلامت دام می‌توان از محصولات تولیدی به عنوان یک خوراک غنی شده در تغذیه انسانی بهره جست.
    کلید واژگان
    کنجاله کنجد
    اسیدهای چرب
    آنتی‌اکسیدان
    عملکرد
    فراسنجه‌های خونی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2020-11-21
    1399-09-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    هیات علمی- دانشگاه بیرجند
    هیات علمی- دانشگاه بیرجند
    گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند، ایران
    گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند، ایران
    گروه آموزشی علوم دامی، دانشگاه بیرجند، ایران
    گروه آموزشی علوم دامی، دانشگاه بیرجند، ایران

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/as.2020.11512
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_11512.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/756225

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب