• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دامپزشکی ایران
    • دوره 16, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دامپزشکی ایران
    • دوره 16, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر پودر دانه گشنیز و آلفا- توکوفریل استات بر پاسخ ایمنی همورال، وضعیت آنتی‌اکسیدانی و برخی فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    ثابتان شیرازی, احمد علیحسن آبادی, احمدآگاه, محمد جوادنصیری مقدم, حسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    446.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این پژوهش به منظور بررسی اثرات پودر دانه­ی گشنیز و آلفا-توکوفریل استات بر پاسخ سیستم ایمنی، شاخص­های آنتی­اکسیدانی و برخی فراسنجه­های خونی جوجه­های گوشتی انجام شد.  تعداد 240 قطعه جوجه‌ی گوشتی یک روزه سویه­ی کاب 500 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، سه تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار توزیع و تا سن 42 روزگی نگهداری  شدند.  تیمارها شامل، تغذیه شده با جیره­ی پایه بدون افزودنی (کنترل منفی)، جیره­ی پایه حاوی 250 میلی­گرم در کیلوگرم آلفا-توکوفریل استات (کنترل مثبت) و جیره­های پایه حاوی 3/0 و 6/0 درصد پودر دانه­ی گشنیز بودند.  در سنین 35 و 42 روزگی، دو پرنده از هر تیمار انتخاب شدند و از نظر پاسخ سیستم ایمنی همورال مورد ارزیابی قرار گرفتند.  میزان مالون­دی­آلدئید (MDA)، آنزیم­های آنتی­اکسیدانی پلاسما، تری‌گلیسیرید، کلسترول، HDL، LDL و VLDL در 42 روزگی اندازه­گیری شدند.  عیار آنتی­بادی تام و ایمنوگلوبولین M در پاسخ اولیه به تزریق SRBC در تیمارهایی که دانه­ی گشنیز و آلفا-توکوفریل­استات مصرف کرده بودند نسبت به گروه کنترل منفی بالاتر بود اما در پاسخ ثانویه تفاوت معنی­داری در بین گروه­ها مشاهده نشد.  استفاده از پودر دانه­ی گشنیز منجر به افزایش معنی­دار فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدانی سوپراکسیددیسموتاز و گلوتاتیون­پراکسیداز و کاهش مالون­دی­آلدئید پلاسمای خون جوجه­های گوشتی شد.  مقدار تری‌گلیسرید و کلسترول سرم خون در گروه­های تغذیه شده با پودر دانه­ی گشنیز و آلفا- توکوفریل­استات به طور معنی‌داری کم­تر از گروه کنترل منفی بود.  نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از سطوح 3/0 و 6/0 درصد دانه­ی گشنیز در جیره­ی جوجه­ی گوشتی سبب تقویت سیستم ایمنی، کاهش اکسیداسیون و تعادل فراسنجه­های خونی می­شود.
    کلید واژگان
    دانه گشنیز
    آلفا-توکوفریل استات
    فراسنجه های خونی
    شاخص های آنتی اکسیدانی
    جوجه گوشتی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-05-21
    1399-03-01
    ناشر
    دانشگاه شهید چمران اهواز
    Shahid Chamran University of Ahvaz
    سازمان پدید آورنده
    استادیار گروه کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا
    استاد بخش علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد – ایران
    استادیار بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران
    استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

    شاپا
    1735-6873
    2676-704X
    URI
    https://dx.doi.org/10.22055/ivj.2019.133139.2043
    http://www.ivj.ir/article_108207.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/72351

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب