• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دامپزشکی ایران
    • دوره 15, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دامپزشکی ایران
    • دوره 15, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر عمل آوری سرشاخه خرما با اوره یا آنزیم بر قابلیت هضم مواد مغذی، رفتار مصرف خوراک و بعضی فراسنجه‌های خونی و شکمبه‌ای گوسفند عربی

    (ندگان)پدیدآور
    پرنده, حمیدمحمدابادی, طاهرهبوجارپور, محمدچاجی, مرتضی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    318.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف از این آزمایش، بررسی تأثیر فرآوری سرشاخه­ی خرما با اوره یا آنزیم بر قابلیت هضم، رفتار مصرف خوراک و بعضی فراسنجه‌های خونی و شکمبه‌ای گوسفند عربی بود.  در این تحقیق از 16 رأس گوسفند عربی با میانگین سن 8 ماه و وزن 5/1±28 کیلوگرم استفاده شد.  جیره­ی آزمایشی شامل 50 درصد کنسانتره و 50 درصد علوفه بود.  تیمارها شامل 1) جیره­ی حاوی کاه گندم (شاهد)، 2) جیره­ی حاوی سرشاخه­ی خام خرما، 3) جیره­ی حاوی سرشاخه­ی خام خرما + 3 گرم در کیلوگرم آنزیم ناتوزیم و 4) جیره­ی حاوی سرشاخه­ی خرما عمل‎آوری شده با 4 درصد اوره بودند.  در این آزمایش 21 روز جهت عادت‌پذیری و 14 روز جهت نمونه‌برداری در نظر گرفته شد.  در پایان آزمایش قابلیت هضم مواد مغذی، رفتار مصرف خوراک و فراسنجه‌های خونی و شکمبه­ای تعیین شدند و داده­های به دست آمده در قالب طرح کاملاً تصادفی تجزیه و تحلیل شدند.  خوراک مصرفی، قابلیت هضم ماده­ی خشک و ماده­ی آلی و غلظت کلسترول خون تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت.  با این حال قابلیت هضم NDF و ADF و همچنین غلظت گلوکز و نیتروژن اوره‌ای خون و نیتروژن آمونیاکی شکمبه به طور معنی‌داری در گوسفندان دریافت‌کننده­ی جیره حاوی سرشاخه­ی خرما عمل­آوری شده با اوره افزایش پیدا کرد.  جیره­ی حاوی سرشاخه­ی خرما همراه با اوره بیش­ترین فعالیت نشخوار و جویدن را در دام به دنبال داشت و بیش­ترین میزان pH شکمبه با مصرف جیره حاوی سرشاخه­ی خرمای فراوری نشده مشاهده گردید.  نتایج نشان داد که فرآوری سرشاخه­ی خرما با اوره و یا آنزیم بدون تأثیر منفی بر دام، باعث بهبود ارزش تغذیه­ای آن شده و قابلیت هضم را بالا می‏برد.  بنابراین شاید بتوان از آن­ها به جای کاه گندم در جیره­ی گوسفند عربی استفاده کرد.
    کلید واژگان
    اوره
    آنزیم
    سرشاخه خرما
    فراسنجه های خونی و شکمبه
    گوسفند عربی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2019-09-23
    1398-07-01
    ناشر
    دانشگاه شهید چمران اهواز
    Shahid Chamran University of Ahvaz
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
    دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
    دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
    دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران

    شاپا
    1735-6873
    2676-704X
    URI
    https://dx.doi.org/10.22055/ivj.2018.115984.2012
    http://www.ivj.ir/article_94017.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/72326

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب