اثر کاتچین بر پراکسیداسیون لیپیدی و پارامترهای حیاتی اسپرم گاو هلشتاین پس از فرایند انجماد- ذوب
(ندگان)پدیدآور
سپهری مقدم, حشمتعمادی, مژدهوفا, تکتم ساداتنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از مطالعهی حاضر، تأثیر خواص آنتیاکسیدانی کاتچین بر میزان پراکسیداسیون لیپیدی و پارامترهای حیاتی اسپرم گاو نژاد هلشتاین پس از فرایند انجماد- ذوب میباشد. در این پژوهش از چهار رأس گاو بالغ نژاد هلشتاین، دو بار در هفته به کمک مهبل مصنوعی نمونههای منی جمعآوری شد. جهت از بین بردن اثرات فردی دامها، انزال ها به نسبتهای مساوی با هم مخلوط شدند. نمونهها به صورت مساوی به چهار گروه (8 تکرار) تقسیم شدند. مقادیر صفر (شاهد)، 20، 30 و 40 میلیگرم بر میلیلیتر کاتچین به همراه رقیقکننده بر پایهی سیترات- زردهی تخم به نمونهها اضافه شد. نمونههای منی پس از طی مراحل سردسازی و تعادل، به مدت 30 روز در داخل تانک ازت نگهداری شدند. پس از فرایند ذوب، میزان مالوندیآلدئید در نمونههای اسپرم با روش الایزا سنجش شد. همچنین، یکپارچگی غشا، میزان تحرک و درصد اسپرمهای زنده مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به نتایج، یکپارچگی غشا، میزان تحرک و درصد اسپرمهای زنده در نمونههای اسپرم تحت تیمار با غلظتهای 20، 30 و 40 میلیگرم بر میلیلیتر کاتچین در مقایسه با گروه شاهد به صورت وابسته به دوز به طور معنیداری افزایش و میزان مالوندیآلدئید به صورت وابسته به دوز به طور معنیداری کاهش یافت. بنابراین، استفاده از کاتچین در رقیق کنندهی مایع منی گاو موجب بهبود پارامترهای حیاتی اسپرم و کاهش پراکسیداسیون لیپیدی در اسپرم پس از فرایند انجماد- ذوب میشود.
کلید واژگان
کاتچینپراکسیداسیون لیپیدی
اسپرم
گاو
علوم پایه
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-06-221398-04-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهوازShahid Chamran University of Ahvaz
سازمان پدید آورنده
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایراناستادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
شاپا
1735-68732676-704X




