• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دامپزشکی ایران
    • دوره 15, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دامپزشکی ایران
    • دوره 15, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر کاتچین بر پراکسیداسیون لیپیدی و پارامترهای حیاتی اسپرم گاو هلشتاین پس از فرایند انجماد- ذوب

    (ندگان)پدیدآور
    سپهری مقدم, حشمتعمادی, مژدهوفا, تکتم سادات
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    302.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف از مطالعه­ی حاضر، تأثیر خواص آنتی­اکسیدانی کاتچین بر میزان پراکسیداسیون لیپیدی و پارامترهای حیاتی اسپرم گاو نژاد هلشتاین پس از فرایند انجماد- ذوب می­باشد.  در این پژوهش از چهار رأس گاو بالغ نژاد هلشتاین، دو بار در هفته به کمک مهبل مصنوعی نمونه­های منی جمع­آوری شد.  جهت از بین بردن اثرات فردی دام­ها، انزال ها به نسبت­های مساوی با هم مخلوط شدند.  نمونه­ها به صورت مساوی به چهار گروه (8 تکرار) تقسیم شدند.  مقادیر صفر (شاهد)، 20، 30 و 40 میلی­گرم بر میلی­لیتر کاتچین به همراه رقیق­کننده بر پایه­ی سیترات- زرده­ی تخم به نمونه­ها اضافه شد.  نمونه­های منی پس از طی مراحل سردسازی و تعادل، به مدت 30 روز در داخل تانک ازت نگهداری شدند.  پس از فرایند ذوب، میزان مالون­دی­آلدئید در نمونه­های اسپرم با روش الایزا سنجش شد.  همچنین، یکپارچگی غشا، میزان تحرک و درصد اسپرم­های زنده مورد بررسی قرار گرفت.  با توجه به نتایج، یکپارچگی غشا، میزان تحرک و درصد اسپرم­های زنده در نمونه­های اسپرم تحت تیمار با غلظت­های 20، 30 و 40 میلی­گرم بر میلی­لیتر کاتچین در مقایسه با گروه شاهد به صورت وابسته به دوز به طور معنی­داری افزایش و میزان مالون­دی­آلدئید به صورت وابسته به دوز به طور معنی­داری کاهش یافت.  بنابراین، استفاده از کاتچین در رقیق کننده­ی مایع منی گاو موجب بهبود پارامترهای حیاتی اسپرم و کاهش پراکسیداسیون لیپیدی در اسپرم پس از فرایند انجماد- ذوب می­شود.
    کلید واژگان
    کاتچین
    پراکسیداسیون لیپیدی
    اسپرم
    گاو
    علوم پایه

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2019-06-22
    1398-04-01
    ناشر
    دانشگاه شهید چمران اهواز
    Shahid Chamran University of Ahvaz
    سازمان پدید آورنده
    استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
    استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
    استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

    شاپا
    1735-6873
    2676-704X
    URI
    https://dx.doi.org/10.22055/ivj.2018.81971.1895
    http://www.ivj.ir/article_89185.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/72318

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب