• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دامپزشکی ایران
    • دوره 15, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دامپزشکی ایران
    • دوره 15, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر مغز میوه بلوط بر قابلیت هضم، عملکرد رشد، جمعیت پروتوزوآ و برخی فراسنجه‌های خونی و شکمبه‌ای بزغاله‌های پرواری

    (ندگان)پدیدآور
    حسین‌پور محمدابادی, حسینچاجی, مرتضی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    334.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    استفاده از منابع خوراکی غیر معمول در هر منطقه، به تولید محصولات دامی اقتصادی برای رفع نیاز جامعه کمک می‌کند و باعث کاهش رقابت غذایی دام با انسان می‌شود.  آزمایش حاضر با هدف بررسی امکان استفاده از مغز میوه­ی بلوط و اثرات آن به عنوان یک منبع نشاسته‌ای و دارای تانن به عنوان یک ماده­ی ضد تغذیه‌ای، به صورت جایگزین با بخش دانه‌ای در جیره­ی بزغاله‌های پرواری انجام شد.  در این آزمایش از 36 رأس بزغاله نر ترکی با میانگین وزن 2± 15 کیلوگرم استفاده شد.  تیمارهای آزمایشی شامل جیره‌های حاوی ۲۱ و ۴۲ درصد مغز میوه­ی بلوط و جیره­ی شاهد بودند.  بزغاله‌ها به مدت 90 روز با جیره‌های آزمایشی تغذیه شدند.  مصرف خوراک، قابلیت هضم ظاهری، فرآسنجه‌های تخمیری شکمبه نظیر اسیدهای چرب فرار و جمعیت پروتوزوآی شکمبه، فرآسنجه‌های خونی و فعالیت جویدن بزغاله‌ها اندازه‌گیری شد.  نتایج نشان داد استفاده از مغز میوه­ی بلوط تأثیری بر ماده­ی خشک مصرفی کل دوره­ی آزمایشی، قابلیت هضم ظاهری ماده­ی خشک، پروتئین خام، الیاف نامحلول در شوینده­ی خنثی و شوینده­ی اسیدی نداشت.  افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی تحت تأثیر جیره‌های غذایی قرار نگرفتند.  غلظت گلوکز، اوره، کلسترول و تری­گلیسیرید خون، pH، غلظت نیتروژن آمونیاکی، کل اسیدهای چرب فرار، نسبت اسیداستیک به اسید پروپیونیک و جمعیت پروتوزوآی شکمبه تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند.  مدت زمان خوردن و جویدن (دقیقه در روز) در مورد جیره‌های حاوی مغز میوه­ی بلوط افزایش یافت.  بنابراین، استفاده از مغز میوه­ی بلوط اثر نامطلوبی بر شاخصه‌های مورد مطالعه در این پژوهش نداشت و در بعضی موارد باعث بهبود عددی در نتایج آزمایش شد.  از طرفی، با توجه به کاهش قیمت جیره‌های حاوی مغز میوه­ی بلوط و هزینه‌های تمام شده پایین‌تر، می‌توان از این ماده­ی خوراکی به عنوان بخشی از جیره­ی غذایی بزغاله‌‌های پرواری استفاده کرد.
    کلید واژگان
    قابلیت هضم
    عملکرد رشد
    جمعیت پروتوزوآ
    فراسنجه شکمبه
    بزغاله

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2019-06-22
    1398-04-01
    ناشر
    دانشگاه شهید چمران اهواز
    Shahid Chamran University of Ahvaz
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
    دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران

    شاپا
    1735-6873
    2676-704X
    URI
    https://dx.doi.org/10.22055/ivj.2018.110835.1998
    http://www.ivj.ir/article_89182.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/72316

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب