مقایسه فراسنجه های خونی و آنزیم های کبدی جوجه های گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف پوسته ذرت
(ندگان)پدیدآور
مسعودی, عباسآذرفر, آرشنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
جهت بررسی اثر تغذیه سطوح مختلف پوسته ذرت به عنوان یک منبع فیبر بر فراسنجههای خونی و آنزیم های کبدی جوجههای گوشتی از 240 قطعه جوجه گوشتی سویه راس که در قالب طرح کاملاً تصادفی به 4 تیمار تقسیم و از سن 1 تا 42 روزگی پرورش یافتند، استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح 0، 5/2، 0/5 و 5/7 درصد پوسته ذرت در جیرههای آزمایشی بودند. در طول آزمایش از دو نوع جیرهی آغازین و رشد که بر اساس نیازهای جوجه گوشتی (NRC, 1994) و بر پایه ذرت و سویا بصورت هم ازت و هم انرﮊی تنظیم گردیدند، استفاده شد. در سن 42 روزگی از هر تکرار دو قطعه جوجه به صورت تصادفی انتخاب شد و پس از خونگیری از ورید بال، سرم خون جدا گردید و غلظت فراسنجههای خونی و آنزیمهای کبدی تعیین گردیدند. پوسته ذرت خوراک مصرفی و افزایش وزن را بطور معنی داری کاهش داد (05/0>P)، اما ضریب تبدیل خوراک تحت تاثیر تیمارهایآزمایشی قرار نگرفت (05/0>P). هیچ یک از فراسنجههای خونی و آنزیمهای کبدی شامل گلوکز، کلسترول، تریگلیسرید، پروتئین، آلبومین، اسیداوریک، کلسیم، فسفر، HDL، LDL و VLDL، آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز تحت تاثیر سطوح مختلف پوسته ذرت مصرفی قرار نگرفت و اختلاف معنی داری بین تیمارها مشاهده نگردید (05/0P>). این آزمایش نشان داد مصرف پوسته ذرت سبب کاهش عملکرد جوجههای گوشتی میگردد. ولی هیچ یک از فراسنجههای خونی و آنزیمهای کبدی تحت تاثیر میزان مصرف این منبع فیبر قرار ندارد.
کلید واژگان
پوسته ذرتفیبر نامحلول
فراسنجه های خونی
آنزیم های کبدی
علوم پایه
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2018-09-231397-07-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهوازShahid Chamran University of Ahvaz
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته دکترای تغذیه دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستاندانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان
شاپا
1735-68732676-704X




