اثرات تانن اسپرس عملآوری شده با آب یا اوره برجمعیت میکروبی شکمبه، فراسنجههای تولید گاز و تخمیربرونتنی
(ندگان)پدیدآور
یاراحمدی, بهروزچاجی, مرتضیبوجارپور, محمدمیرزاده, خلیلرضایی, مرتضینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این آزمایش با هدف اثر اسپرس آبی و دیم عملآوری شده با آب یا اوره بر جمعیت میکروبی شکمبه، فراسنجههای تولیدگاز و خصوصیات تخمیر برونتنی انجام شد.تیمارها شامل علوفه اسپرس عملآوری شده (با آب یا اوره) و بدون عملآوری بودند. دادههای روش گاز در قالب طرح اندازهگیریهای تکرارشونده و سایر دادهها در قالب طرح کامل تصادفی آنالیز شد. نتایج نشان داد عملآوری با اوره و آب باعث کاهش درصد ماده خشک شد. بیشترین میزان درصد پروتئین خام مربوط به عملآوری با اوره(25/14درصد) بود. اثر عملآوری با آب و اوره بیشترین درصد کاهش ترکیبات فنولی، تاننکل و تاننمتراکم را در اسپرس آبی داشت (05/0>P). نتایج نشان داد اسپرس آبی عملآوری شده با آب و اوره دارای پتانسیل تولیدگاز و نرخ تولید گاز بالاتری بود. افزایش گاز تولیدی در تیمارهای عملآوری اسپرسآبی با آب یا اوره نشان دهنده اثر تانن-زدایی عملآوری با آب یا اوره بر اسپرس بود. بیشترین و کمترین میزان ماده آلی هضم شده واقعی مربوط به تیمارهای اسپرس آبی عملآوری با آب و اسپرس دیم بدون عملآوری (به ترتیب با 296 و 105میلیگرم) بود. در مورد فاکتور جداکننده تیماراسپرس آبی عملآوری با آب (01/6 میلیلیتر بر میلی گرم) اختلاف معنیدار با دیگر تیمارها داشت(05/0>P). کمترین و بیشترین غلظت نیتروژن آمونیاکی به ترتیب مربوط به اسپرس دیم بدون عملآوری و اسپرس آبی و دیم عملآوری شده با اوره بود (05/0>P). اثر تیمارها بر جمعیت کل باکتریهای شکمبه، باکتریهای سلولولایتیک و پروتوزوآها معنیدار شد (05/0P). نتایج نشان داد اسپرس آبی عملآوری شده با آب و اوره دارای پتانسیل تولیدگاز و نرخ تولید گاز بالاتری بود. افزایش گاز تولیدی در تیمارهای عملآوری اسپرسآبی با آب یا اوره نشان دهنده اثر تانن-زدایی عملآوری با آب یا اوره بر اسپرس بود. بیشترین و کمترین میزان ماده آلی هضم شده واقعی مربوط به تیمارهای اسپرس آبی عملآوری با آب و اسپرس دیم بدون عملآوری (به ترتیب با 296 و 105میلیگرم) بود. در مورد فاکتور جداکننده تیماراسپرس آبی عملآوری با آب (01/6 میلیلیتر بر میلی گرم) اختلاف معنیدار با دیگر تیمارها داشت(05/0>P). کمترین و بیشترین غلظت نیتروژن آمونیاکی به ترتیب مربوط به اسپرس دیم بدون عملآوری و اسپرس آبی و دیم عملآوری شده با اوره بود (05/0>P). اثر تیمارها بر جمعیت کل باکتریهای شکمبه، باکتریهای سلولولایتیک و پروتوزوآها معنیدار شد (05/0P). کمترین و بیشترین غلظت نیتروژن آمونیاکی به ترتیب مربوط به اسپرس دیم بدون عملآوری و اسپرس آبی و دیم عملآوری شده با اوره بود (05/0>P). اثر تیمارها بر جمعیت کل باکتریهای شکمبه، باکتریهای سلولولایتیک و پروتوزوآها معنیدار شد (05/0P). اثر تیمارها بر جمعیت کل باکتریهای شکمبه، باکتریهای سلولولایتیک و پروتوزوآها معنیدار شد (05/0
کلید واژگان
اسپرستولید گاز
جمعیت میکروبی
تانن
عمل آوری
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2017-11-221396-09-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهوازShahid Chamran University of Ahvaz
سازمان پدید آورنده
دانشآموخته دکترای تغذیه دام، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستاندانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
استادیار پژوهشی تغذیه دام، موسسه علوم دامی کشور، کرج
شاپا
1735-68732676-704X




