اثر پودر پوست سبز گردو (Juglans regia) بر برخی پاسخهای ایمنی در جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
موسوی راضی, بهنازروستائی علی مهر, محمدمحیطی اصلی, مازیارنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
آزمایش به منظور بررسی اثر پودر پوست سبز گردو بر پاسخهای ایمنی، با استفاده از 200 قطعه جوجه گوشتی انجام شد. جوجهها به پنج گروه و هر گروه به 4 زیر گروه 10 قطعهای تقسیم شدند. مقادیر صفر، 1، 2، 3 و 4 درصد پودر پوست سبز گردو به جیره اضافه شد. تزریق داخل عضلانی 1/0 میلی لیتر محلول 25 درصد گلبول قرمز گوسفند در روزهای 8 و 22 انجام شد و عیار پادتن IgG و IgM از طریق آزمایش هماگلوتیناسیون در روزهای 21، 28، 35 و 42 تعیین شد. در 42 روزگی، نمونه خون جمعآوری شد و سلولهای قرمز و سفید خون شمارش شد و بعد از ذبح پرنده وزن چربی احشایی و اندام های احشایی تعیین شد. در 21 روزگی عیار پادتن IgM تیمارهای 4 درصد پودر پوست سبز گردو (93/2) بیشتر از شاهد (12/2) بود (05/0P
کلید واژگان
پوست سبز گردوجوجهگوشتی
سیستم ایمنی
علوم پایه
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-06-221396-04-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهوازShahid Chamran University of Ahvaz
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلاندانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان
شاپا
1735-68732676-704X




