تأثیر پوشش خوراکی کیتوزان - رزماری بر کیفیت و ماندگاری(shelf life) فیله تازه ماکیان در دمای یخچال
(ندگان)پدیدآور
فضل آرا, علیپورمهدی بروجنی, مهدیزارعی, مهدیکریمی, طاهرهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
گوشت سینهی ماکیان (فیله) در سرتاسر جهان مورد استقبال مصرف کنندگان بوده اما مستعد فساد سریع میباشد. از این رو، صنایع امروزه درصدد یافتن فناوری جدید برای افزایش مدت ماندگاری آن هستند. به علاوه، تقاضای مشتریان برای مواد غذایی سالمتر (فاقد نگهدارندههای شیمیایی مرسوم) در دههی اخیر افزایش پیدا کرده است. کیتوزان یا فرم داستیله کیتین، پلی ساکاریدی است که در پوشش خارجی خرچنگها و میگوها و دیوارهی سلولی قارچها یافت میشود و ویژگی غیرسمی، زیست فروپاشی و زیست سازگاری آن به اثبات رسیده است. اسانسها از گیاهان استخراج شده و طی دههها به خاطر داشتن فعالیتهای بیولوژیکی شامل خواص آنتیاکسیدانی، ضد سرطانی و ضد میکروبی شناخته شده هستند. مطالعهی حاضر جهت ارزیابی تأثیر پوشش خوراکی کیتوزان 2 درصد حاوی اسانس 1 درصد رزماری روی ماندگاری و حفظ کیفیت گوشت سینهی مرغ در دمای یخچال انجام گرفته است. نمونهها به 3 گروه بدون پوشش (کنترل)، تیمار شده با اسید استیک 1 درصد و غوطهور شده در محلول کیتوزان حاوی اسانس رزماری تقسیم شدند. نمونهها سپس در دمای یخچال (1±4 درجهی سانتیگراد) به مدت 15 روز نگهداری شدند و در فواصل معین زمانی (روزهای 0، 3، 6، 9، 12 و 15) جهت آزمایشهای میکروبیولوژیکی (شمارش باکتریهای مزوفیل و سایکروفیل)، شیمیایی (TVN, TBA, pH) و حسی (شکل ظاهری، میزان الاستیسیته عضلات، بو و رنگ) مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج بررسی باکتریایی دلالت بر این داشت که پوششدهی اثر معنیداری (05/0p
کلید واژگان
اسانس رزماریافزایش ماندگاری
پوشش دهی
فیله مرغ
کیتوزان
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-04-211396-02-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهوازShahid Chamran University of Ahvaz
سازمان پدید آورنده
استاد گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده ی دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهوازدانشیار گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز
دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز
دانش آموخته دکترای حرفه ای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز
شاپا
1735-68732676-704X




