آثار آنتی اکسیدان های طبیعی بر پاسخ سیستم ایمنی، آنزیم های آنتی اکسیدانی و شاخص های خونی جوجه های گوشتی
(ندگان)پدیدآور
صالح, حسنگلیان, ابوالقاسمکرمانشاهی, حسنمیرکزهی, محمد طاهرآگاه, محمد جوادنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این پژوهش به منظور بررسی آثار α-توکوفرول استات، پوست و عصارهی پوست انار بر پاسخ سیستم ایمنی هومورال و سلولی، آنزیمهای آنتیاکسیدانی و شاخصهای خونی جوجههای گوشتی، انجام شده است. در این تحقیق، تعداد 384 قطعه جوجهی گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی، با 8 تیمار غذایی و 4 تکرار 12 جوجهای در هر واحد آزمایشی، به مدت 42 روز تغذیه شدند. هشت تیمار غذایی، شامل جیرهی شاهد فاقد افزودنی، جیرهی شاهد حاوی 200 میلیگرم در کیلوگرم α-توکوفرول استات، جیرههای حاوی 100، 200 و 300 میلیگرم در کیلوگرم عصارهی پوست انار و جیرههای حاوی 1، 2 و 3 گرم در کیلوگرم پوست انار بودند. به منظور بررسی تغییرهای سیستم ایمنی، تغییرهای تیتر آنتیبادی با تزریق گلبول قرمز خون گوسفند در 26 و 32 روزگی مورد بررسی قرار گرفت. در سن 28 روزگی، 2 پرنده از هر گروه آزمایشی به وسیلهی فیتو هموگلوتنین، چالش شدند و پاسخ به آن برای بررسی سیستم ایمنی سلولی مورد ارزیابی قرار گرفت. با خونگیری از 2 قطعه پرنده در هر واحد آزمایشی، اندازهگیری میزان کلسترول، تری گلیسرید،LDL سرم خون و آنزیمهای کبدی AST و ALTدر روزهای 42 انجام شد. میزان اکسیداسیون با اندازهگیری مالوندیآلدئید MDA و آنزیمهای آنتیاکسیدانی پلاسما مورد بررسی قرار گرفت. نتایج، نشان داد که پاسخ سیستم ایمنی هومورال در جوجههای تغذیه شده با جیرههای حاوی α-توکوفرول استات و عصارهی پوست انار، بهبود یافت (05/0p). میزان آنزیمهای آنتی اکسیدانی، MDA و تریگلیسرید در جوجههای تغذیه شده با عصارهی پوست انار و α-توکوفرول تغییرهای معنیداری را نشان داد (05/0p
کلید واژگان
اسیدهای چربآنتیاکسیدان
پوست انار
ترکیبات فنلی
علوم پایه
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2015-10-231394-08-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهوازShahid Chamran University of Ahvaz
سازمان پدید آورنده
مجتمع آموزش عالی سراواندانشگاه فردوسی مشهد
استاد تغذیه طیور دانشگاه فردوسی مشهد،
استادیار گروه تغذیه طیور مجتمع آموزش عالی سراوان
استادیار پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس،
شاپا
1735-68732676-704X




