اثر جلبک قهوه ای آسکوفیلوم نودوسم بر ترکیب شیر، هضم پذیری، تخمیر و نرخ تنفسی گاوهای شیرده هلشتاین در گرمای خوزستان
(ندگان)پدیدآور
اقبالی, حامدمحمدابادی, طاهرهچاجی, مرتضیبوجارپور, محمداسلامی, موسینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این مطالعه به منظور بررسی اثر جلبک قهوهای آسکوفیلوم نودوسم (تسکو) بر تولید و ترکیب شیر، هضمپذیری و تخمیر شکمبهای و نرخ تنفسی گاوهای شیرده هلشتاین در شرایط آب و هوایی گرم خوزستان انجام شد. در این آزمایش از 6 رأس گاو شیرده هلشتاین با میانگین روزهای شیردهی 5±15روز در دو دورهی آزمایشی 30 روزه در قالب طرح چرخشی با 2 تیمار (شاهد و 2 درصد تسکو) و 3 تکرار استفاده شد. پس از دورهی عادتپذیری، میزان خوراک مصرفی، هضمپذیری مواد مغذی، تولید و ترکیب شیر، نرخ تنفسی- شکمبهای و فراسنجههای شکمبهای اندازهگیری شد. نتایج آزمایش نشان داد، که هضمپذیری مادهی خشک، NDF، ADF، پروتئین و تولید و ترکیب شیر بین تیمار شاهد و 2 درصد تسکو اختلاف معنیداری نداشتند. بر طبق نتایج قابلیت هضم ظاهری رودهای پروتئین، پروتئین غیرقابل تجزیه در شکمبه تیمار شاهد و تیمار حاوی تسکو تفاوت معنیداری نداشتند (05/0P>). نرخ تنفسی، نرخ شکمبهای و دمای بدن بین تیمارها متفاوت نبود (05/0P>). مدت زمان خوردن، نشخوار، استراحت و کل فعالیت جویدن، تفاوت معنیداری در 2 تیمار وجود نداشت (05/0P>). تسکو اثر معنیداری بر pH شکمبه و نیتروژن آمونیاکی نداشت (05/0P>). نتایج آزمایش حاضر نشان داد در دامنهی دمایی (میانگین دما 05/35 سانتیگراد) تحت مطالعه ظاهراً حیوانات به شرایط محیطی سازگاری یافتهاند و دما و به دنبال آن تسکو تأثیری بر آنها ندارد.
کلید واژگان
جلبک قهوه ای آسکوفیلوم نودوسمترکیب شیر
هضم پذیری
نرخ تنفسی
گاو شیری
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-06-221394-04-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهوازShahid Chamran University of Ahvaz
سازمان پدید آورنده
سایردانشگاه رامین خوزستان
هیات علمی دانشگاه
هیات علمی دانشگاه
هیات علمی دانشگاه
شاپا
1735-68732676-704X




