• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دامپزشکی ایران
    • دوره 11, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دامپزشکی ایران
    • دوره 11, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر جلبک قهوه ای آسکوفیلوم نودوسم بر ترکیب شیر، هضم پذیری، تخمیر و نرخ تنفسی گاوهای شیرده هلشتاین در گرمای خوزستان

    (ندگان)پدیدآور
    اقبالی, حامدمحمدابادی, طاهرهچاجی, مرتضیبوجارپور, محمداسلامی, موسی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    366.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این مطالعه به منظور بررسی اثر جلبک قهوه‌ای آسکوفیلوم نودوسم (تسکو) بر تولید و ترکیب شیر، هضم‌پذیری و تخمیر شکمبه‌ای و نرخ تنفسی گاوهای شیرده هلشتاین در شرایط آب و هوایی گرم خوزستان انجام شد.  در این آزمایش از 6 رأس گاو شیرده هلشتاین با میانگین روزهای شیردهی 5±15روز در دو دوره‌ی آزمایشی 30 روزه در قالب طرح چرخشی با 2 تیمار (شاهد و 2 درصد تسکو) و 3 تکرار استفاده شد.  پس از دوره‌ی عادت‌پذیری، میزان خوراک مصرفی، هضم‌پذیری مواد مغذی، تولید و ترکیب شیر، نرخ تنفسی- شکمبه‌ای و فراسنجه‌های شکمبه‌ای اندازه‌گیری شد.  نتایج آزمایش نشان داد، که هضم‌پذیری ماده‌ی خشک، NDF، ADF، پروتئین و تولید و ترکیب شیر بین تیمار شاهد و 2 درصد تسکو اختلاف معنی‌داری نداشتند.  بر طبق نتایج قابلیت هضم ظاهری روده‌ای پروتئین، پروتئین غیرقابل تجزیه در شکمبه تیمار شاهد و تیمار حاوی تسکو تفاوت معنی‌داری نداشتند (05/0P>).  نرخ تنفسی، نرخ شکمبه‌ای و دمای بدن بین تیمارها متفاوت نبود (05/0P>).  مدت زمان خوردن، نشخوار، استراحت و کل فعالیت جویدن، تفاوت معنی‏داری در 2 تیمار وجود نداشت (05/0P>).  تسکو اثر معنی‏داری بر pH شکمبه و نیتروژن آمونیاکی نداشت (05/0P>).  نتایج آزمایش حاضر نشان داد در دامنه‌ی دمایی (میانگین دما 05/35 سانتی‏گراد) تحت مطالعه ظاهراً حیوانات به شرایط محیطی سازگاری یافته‌اند و دما و به دنبال آن تسکو تأثیری بر آن‌ها ندارد.
    کلید واژگان
    جلبک قهوه ای آسکوفیلوم نودوسم
    ترکیب شیر
    هضم پذیری
    نرخ تنفسی
    گاو شیری

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2015-06-22
    1394-04-01
    ناشر
    دانشگاه شهید چمران اهواز
    Shahid Chamran University of Ahvaz
    سازمان پدید آورنده
    سایر
    دانشگاه رامین خوزستان
    هیات علمی دانشگاه
    هیات علمی دانشگاه
    هیات علمی دانشگاه

    شاپا
    1735-6873
    2676-704X
    URI
    https://dx.doi.org/10.22055/ivj.2015.10109
    http://www.ivj.ir/article_10109.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/72122

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب