تأثیر گیاه خرفه بر عملکرد و خصوصیات لاشه ی جوجه های گوشتی
(ندگان)پدیدآور
قربانی, محمدرضابوجارپور, محمدمیاحی, منصورفیاضی, جمالفاطمی طباطبایی, سیدرضاطباطبایی, سید صالحنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور تعیین اثر استفاده از گیاه خرفه بر عملکرد جوجههای گوشتی سویه رأس، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی، با استفاده از 3 تیمار و 4 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. تیمارها عبارت بودند از گروه کنترل، و تیمارهای دوم و سوم که به ترتیب حاوی 1 و 2 درصد پودر خرفه بودند. خوراک مصرفی، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی برای دورههای پیشدان و رشد اندازهگیری شدند. در پایان دوره (روز 42) از هر تیمار 8 قطعه پرنده (4 خروس و 4 مرغ) به صورت تصادفی انتخاب، و پس از توزین به منظور بررسی خصوصیات لاشه کشتار شدند. نتایج آزمایش نشان داد که استفاده از سطوح مختلف خرفه در دورهی آغازین تأثیر معنیداری بر میانگین مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی ندارد (05/0P>)؛ امّا در دورهی دوم پرورش، و کل دورهی استفاده از خرفه در سطوح 1 و 2 درصد به صورت قابل ملاحظهای مصرف خوراک و وزن بدن را نسبت به گروه شاهد افزایش میدهد (05/0P≤). تأثیر سطوح مختلف پودر خرفه بر ضریب تبدیل غذایی در دورهی رشد و نیز کل دورهی پرورش، از لحاظ آماری معنیدار نبود (05/0P>). نتایج نشان میدهد تیمارهای غذایی اثر معنیداری بر بازده لاشه و اجزای آن نداشتهاند (05/0P>). نتیجه میشود که استفاده از خرفه باعث افزایش وزن بدن و مصرف خوراک، بدون تغییر در ضریب اجزای غذایی جوجهها شده است.
کلید واژگان
خرفهعملکرد
خصوصیات لاشه
جوجه های گوشتی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2014-01-211392-11-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهوازShahid Chamran University of Ahvaz
شاپا
1735-68732676-704X




