• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Chemical Health Risks
    • Volume 5, Issue 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Chemical Health Risks
    • Volume 5, Issue 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Physicochemical and Organoleptic Properties of Lighvan Cheese Fortified with Protulaca Oleracea Seed Oil

    (ندگان)پدیدآور
    Keyvani, MajidBolandi, Marzieh
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    392.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Cheese has high nutritional value in human health although is naturally poor in essential fatty acids. Essential fatty acids revealed crucial roles in nutritional diet and have been suggested as disease prevention agent. Protulaca Oleracea (purslane) has considerable amounts of omega 3, 6 and 9 fatty acids as well as magnesium, potassium and vitamin C. The aim of this study is production and characterization of Lighvan cheese fortified with Protulaca Oleracea seed oil. Results indicated that increasing of Protulaca Oleracea seed oil caused significant increased omega 3,6 and 9 concentration in cheese (P0.05). Lighvan cheese containing 2.5% Protulaca Oleracea (purslane) seed oil showed the highest sensory attributes.   Â
    کلید واژگان
    Omega 3
    6 and 9 fatty acids Lighvan cheese Protulaca Oleracea seed oil Fortification

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2015-02-01
    1393-11-12
    ناشر
    Islamic Azad University, Damghan Branch, Islamic Republic of Iran
    سازمان پدید آورنده
    Department of Food Science and Technology, Damghan Branch, Islamic Azad University, Damghan, Iran
    Department of Food Science and Technology, Damghan Branch, Islamic Azad University, Damghan, Iran

    شاپا
    2251-6719
    2251-6727
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/jchr.2018.544089
    http://www.jchr.org/article_544089.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/69842

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب