• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Chemical Health Risks
    • Volume 3, Issue 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Chemical Health Risks
    • Volume 3, Issue 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Comparison of Microwave-Assisted and Hydrodistillation Methods for Extraction of Essential Oil from Achillea millefolium

    (ندگان)پدیدآور
    Mollasalehi, S.Kashefi, B.Hashemi-moghaddam, H.
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    566.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Microwave-assisted hydrodistillation (MAHD) method has been compared with hydrodistillation (HD) conventional technique for extraction of essential oil from Achillea millefolium. Microwave-assisted hydrodistillation were examined at three levels of microwave powers (300, 500, and 700 W). Obtained results show that MAHD offers important advantages over HD in terms of energy savings and extraction time (20 min against 2.5 h). Also, the essential oils were analyzed by GC-MS. The amount of oxygenated compounds and monoterpene, such as 1,8 -Cineole, Lavandulyl acetate,Caryophylla-dien, Aromadendrene were increased in the microwave method. All these results suggest that MAHD represents an excellent alternative method for extraction of essential oils from plant materials.
    کلید واژگان
    Achillea millefolium
    Microwave
    Hydrodistillation
    Essential Oil

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2013-06-01
    1392-03-11
    ناشر
    Islamic Azad University, Damghan Branch, Islamic Republic of Iran
    سازمان پدید آورنده
    MS student, Department of Agriculture, Damghan Branch, Islamic Azad University, Damghan, Iran
    Assistant professor, Department of Agriculture, Damghan Branch, Islamic Azad University, Damghan, Iran
    Assistant professor, Department of Chemistry, Damghan Branch, Islamic Azad University, Damghan, Iran

    شاپا
    2251-6719
    2251-6727
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/jchr.2018.544029
    http://www.jchr.org/article_544029.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/69787

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب