• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مطالعات علوم محیط زیست
    • دوره 4, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مطالعات علوم محیط زیست
    • دوره 4, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    استفاده از جاذب کامپوزیت پلی آنیلین/ضایعات کارخانجات چای جهت حذف رنگزای اسید بلو 9 از پسابهای صنعتی

    (ندگان)پدیدآور
    محمدپور, مرتضینوایی دیوا, طاهره
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    975.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده در این مطالعه، کامپوزیت پلی آنیلین/ضایعات کارخانجات چای سنتز شد و جهت حذف رنگزای اسید بلو 9 از محیط زیست استفاده شد. نمونه‌های‌ تهیه شده به کمک دستگاه میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی و طیف سنج مادون قرمز تبدیل فوریه مورد مطالعه قرار گرفتند. شرایط بهینه برای حذف رنگزای اسید بلو 9 با کامپوزیت پلی آنیلین/ضایعات کارخانجات چای تحت شرایط آزمایشگاهی2 =pH ، زمان تماس 120 دقیقه، غلظت اولیهppm 40 و جرم جاذب g 1/0 حاصل گردید. نتایج مطالعات ایزوترم جذب نشان دهنده برازش مناسب داده‌ها با ایزوترم جذب لانگمویر بوده است. داده های سینتیکی جمع آوری شده نشان داد که معادلات شبه مرتبه دوم فرآیند جذب را کنترل می کند. پارامترهای ترمودینامیکی مانند ΔG° ، ΔH° و ΔS° محاسبه شد. مقادیر ΔG° و ΔH° نشان می‌دهد که فرایند جذب رنگزای اسید بلو 9 بر روی کامپوزیت پلی آنیلین/ضایعات کارخانجات چای یک فرایند خودبخودی و گرماگیر می‌باشد. با توجه به نتایج به دست آمده، در این مطالعه یک روش ساده، اقتصادی و موثر برای حذف آلایند ه‌های مقاوم در برابر تخریب زیست محیطی با استفاده از کامپوزیت پلی‌آنیلین/ ضایعات کارخانجات چای ارائه شده است.
    کلید واژگان
    “جذب سطحی”
    “ضایعات کارخانجات چای”
    “پسابهای صنعتی”
    “پلی آنیلین”
    “رنگ‌های سنتزی”

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2019-09-23
    1398-07-01
    ناشر
    مرکز فناوری های پایش آلودگی هوا و آب و سامانه های انرژی
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران
    گروه شیمی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران.

    شاپا
    2588-6851
    2645-520X
    URI
    http://www.jess.ir/article_95611.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/67832

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب