• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Poultry Science Journal
    • Volume 8, Issue 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Poultry Science Journal
    • Volume 8, Issue 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Physical Form of Diet Influence the Liver Function, Blood Biochemistry, and External Body Measurements in Broiler Chickens Exposed to Carbon Tetrachloride Toxicity

    (ندگان)پدیدآور
    Tavakolinasab, FKhosravinia, HMasouri, B
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    640.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Original Paper
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    This 2 × 3 factorial experiment aimed to evaluate the single and interactive effects of feed form (pelleted, crumble and mash) and carbon tetrachloride (CCl4) intoxication on liver function, blood parameters, and certain external body dimensions in broiler chicken up to day 42 of age. The six experimental treatments were examined with a completely randomized block design in six replicates of 13 birds each using 468 10-day old female Arbor Acres (320±10g) chicks. For CCl4 intoxication, birds were intraperitoneally injected with 0.5, 0.5, and 0.75 mL/kg body weight CCl4 in olive oil at a ratio of 1: 1, v/v in days 14, 21, and 28 of age. Results indicated that feeding the pelleted diet increased daily weight gain (DWG), liver fat percentage (LFP), and improved feed conversion ratio compared with those received crumble and mash diets (P
    کلید واژگان
    Fatty liver
    Broiler chicken
    Feed physical form
    Liver fat prediction
    Carbon tetrachloride

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2020-11-01
    1399-08-11
    ناشر
    Gorgan University Of Agricultural Sciences & Natural Resources
    سازمان پدید آورنده
    Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran.
    Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran.
    Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran.

    شاپا
    2345-6604
    2345-6566
    URI
    https://dx.doi.org/10.22069/psj.2020.17869.1558
    http://psj.gau.ac.ir/article_5199.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/676937

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب