• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و فناوری بذر ایران
    • دوره 5, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و فناوری بذر ایران
    • دوره 5, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر دماها و رطوبت های مختلف در طول دوره نگهداری بر شاخص های جوانه زنی بذور کتان روغنی (Linum usitatissimum L.)

    (ندگان)پدیدآور
    بلدی, سجادبلوچی, حمیدرضامرادی, علیموحدی دهنوی, محسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    538.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    شرایط نامساعد نگهداری، به خصوص رطوبت نسبی بالای محیط انبار و مهم­تر از آن دمای بالا، به شدت بر کیفیت بذور روغنی اثر می­گذارد. به منظور بررسی اثر دما، محتوای رطوبت بذر و زمان بر روی زوال بذرهای کتان روغنی توده محلی بذرک قرمز ارومیه، آزمایشی در آزمایشگاه بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج به صورت فاکتوریل در غالب طرح کاملاً تصادفی انجام گرفت. دما در چهار سطح (۱۵، ۲۵، ۳۵ و ۴۵ درجه سانتی­گراد)، محتوای رطوبت بذر در پنج سطح (رطوبت اولیه، ۵، ۹، ۱۳ و ۱۷ درصد) و شش زمان (۳۰، ۶۰، ۹۰ ، ۱۲۰، ۱۵۰ و ۱۸۰ روز) به عنوان فاکتورهای این آزمایش بودند. نتایج نشان داد که درصد جوانه‌زنی، درصد گیاهچه‌های نرمال، سرعت جوانه‌زنی و شاخص بنیه گیاهچه با افزایش رطوبت و طول دوره نگهداری بذر در هرسطح دمایی کاهش یافت و با ترکیب دما و رطوبت بالا این کاهش شدیدتر گردید.کم‌ترین سطح زوال در دمای ۵ درجه سانتی­گراد با محتوای رطوبت ۵ درصد بود که بعد از ۱۸۰ روز نگهداری قوه­نامیه از ۹۳ به ۹۰ درصدکاهش یافت. با گذشت زمان و با افزایش محتوای رطوبت، هدایت الکتریکی نیز افزایش یافت که در دما­های بالا این افزایش بیشتر بود و توده­های بذری با هدایت الکتریکی بالا دارای قوه نامیه پایینی بودند.
    کلید واژگان
    نگهداری
    زوال بذر
    دما
    محتوای رطوبت بذر
    کتان روغنی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2016-08-22
    1395-06-01
    ناشر
    انجمن علمی بذر ایران
    Seed Science Society of Iran
    سازمان پدید آورنده
    دانشجو/دانشگاه یاسوج، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات
    عضو هیئت علمی/دانشگاه یاسوج، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات
    عضو هیئت علمی/دانشگاه یاسوج، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات
    عضو هیئت علمی/دانشگاه یاسوج، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات

    شاپا
    2322-2646
    2588-4638
    URI
    https://ijsst.areeo.ac.ir/article_106707.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/6675

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب