مدل بهینه سازی استوار در تدوین رژیم غذایی ایرانی برای تنظیم بهینه بارگلیسمی
(ندگان)پدیدآور
حسین پور, معصومهفخارزاده جهرمی, علیرضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی - کاربردی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در دهههای اخیر نظریهی بهینهسازی استوار (مقاوم) بهعنوان ابزاری توانمند جهت بهینهیابی فرآیندهای غیرقطعی معرفی کرده است. نظربه قطعی نبودن میزان بارگلیسمی موادغذایی مصرفی، هدف اصلی این مقاله تهیهی رژیمغذایی بهینه ایرانی بااستفاده از بهینهسازی استوار بهمنظور تنظیم بارگلیسمی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 است. این درحالی است که دیابت نوع 2 یکی از بیماریهای ویرانگری است که علاوهبر بیماریهای قلبی-عروقی، عفونی و کلیه، مقاومت به انسولین و سرطان را درپی دارد و و داروهای کاهشدهندهی کلسترول، خطر عوارض قلبی-عروقی و حتی ابتلا به سرطان را در خود دارند. در این راستا، تنظیم تغذیه در پیشگیری، کنترل و جلوگیری یا کاهش عوارض حاصل از دیابت نقش مهمی دارد. در این تحقیق پساز جمعآوری اطلاعات تغذیهای لازم، بهجهت عدم قطعیت بارگلیسمی غذاها، مدل رژیم غذایی ایرانی را بااستفاده از روش بهینهسازی استوار تعیین و مورد تحلیل قرار دادهایم. برایناساس، 75 نوع غذا (42 غذای ایرانی، 10 ماده غذایی جهت صبحانه، 20 نوع میوه و آب میوه و3 نوع لبنیات) بهصورت بومی موردمطالعه قرار گرفته است. از مزایای این مدل، توانایی تطبیق براساس سلیقهی شخص و نظر متخصص تغذیه با هدف کمینهسازی تغییرات رژیمغذایی فعلی فرد میباشد.
کلید واژگان
رژیم غذای ایرانیشاخص و بارگلیسمی
بهینه سازی استوار (مقاوم)
برنامه ریزی عدد صحیح آمیخته
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-05-221398-03-01
ناشر
موسسه آموزش عالی آیندگانAyandegan Institute of Higher Education, Tonekabon, Iran
سازمان پدید آورنده
دانشگاه پیام نور، شیراز، ایران.گروه ریاضی، دانشگاه صنعتی شیراز، شیراز، ایران.
شاپا
2538-50972676-6159




