| dc.contributor.author | سفیدگران, راحله | fa_IR |
| dc.contributor.author | رسالتی, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | کاظمینجفی, سعید | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T19:20:04Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T19:20:04Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T19:20:04Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T19:20:04Z | |
| dc.date.issued | 2009-02-19 | en_US |
| dc.date.issued | 1387-12-01 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سفیدگران, راحله, رسالتی, حسین, کاظمینجفی, سعید. (1387). بررسی قابلیت تولید خمیر کاغذ سودا از ساقه کلزا برای ساخت کاغذ فلوتینگ. مجله منابع طبیعی ایران (منتشر نمی شود), 4(3) | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://ijnr.ut.ac.ir/article_27518.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/64381 | |
| dc.description.abstract | این تحقیق با هدف بررسی امکان تولید کاغذ فلوتینگ از ساقه کلزا به روش سودا و مقایسه آن با کاه برنج انجام گرفته است. ترکیبات شیمیایی شامل سلولز، لیگنین، مواد استخراجی و خاکستر به تفکیک برای ساقه کلزا و کاه برنج تعیین شد که میانگین آن برای کلزا به ترتیب 1/41، 6/17، 12/8 و 21/6 درصد و برای برنج به ترتیب 7/48، 23/18، 21/5 و 13 درصد است. برای بررسی قابلیتهای ساقه کلزا و تعیین تیمارهای مناسب برای تولید کاغذ فلوتینگ، در هر یک از دو حالت ساقه کلزا و کاه برنج 3 محدوده از بازده خمیر کاغذ انتخاب شد. در مورد ساقه کلزا تیمارهای انتخاب شده دارای بازده 93/52 تا 68/59 درصد و عدد کاپای 17/97 تا 1/67 و در مورد کاه برنج تیمارهای انتخاب شده دارای بازده 32/56 تا 12/68 درصد و عدد کاپای 15/17 تا 01/31 بوده اند. پس از پالایش و رسیدن به درجه روانی حدود 50 + 300 ( ml , CSF ) برای هر یک از تیمارهای منتخب، به ساخت کاغذ فلوتینگ 127 گرمی و ارزیابی ویژگیهای فیزیکی و مقاومتی آنها اقدام شد. ویژگیهای فیزیکی از قبیل ضخامت و دانسیته کاغذ و ویژگیهای مقاومتی از جمله مقاومت به پارگی ، مقاومت به ترکیدن و له شدن کنگرهای در کاغذهای تهیه شده از تیمارهای منتخب کلزا و برنج بررسی شد. با در نظر گرفتن تجزیه و تحلیلهای انجامشده, کاغذهای تهیهشده از خمیر نیمهشیمیایی سودای کلزا در مقایسه با برنج دارای دانسیته پایینتر و خصوصیات مقاومتی بالاتر(بجز شاخص مقاومت به ترکیدن) است. کاغذ فلوتینگ تولیدشده از کلزا در مقایسه با سایر گیاهان غیر چوبی مانند باگاس و کاه غلات, کیفیت قابل قبولی دارد. در نتیجه ساقه کلزا را می توان بهعنوان منبع سلولزی احتمالی برای ساخت کاغذ فلوتینگ توصیه کرد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 216 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشکده منابع طبیعی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله منابع طبیعی ایران (منتشر نمی شود) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Natural Resources (Not Publish) | en_US |
| dc.subject | ساقه کلزا | fa_IR |
| dc.subject | کاه برنج | fa_IR |
| dc.subject | فرآیند سودا | fa_IR |
| dc.subject | کاغذ کنگرهای و ویژگیهای کاغذ | fa_IR |
| dc.title | بررسی قابلیت تولید خمیر کاغذ سودا از ساقه کلزا برای ساخت کاغذ فلوتینگ | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.citation.volume | 4 | |
| dc.citation.issue | 3 | |