• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله منابع طبیعی ایران (منتشر نمی شود)
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله منابع طبیعی ایران (منتشر نمی شود)
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تاثیر مراحل فنولوژی بر کیفیت علوفه گونه‌های مختلف

    (ندگان)پدیدآور
    ارزانی, حسینمسیبی, مرضیهنیکخواه, علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    181.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به‌منظور بررسی تغییرات کیفیت علوفه در مراحل مختلف فنولوژی گونه‌های مختلف، نمونه‌برداری از 20 گونه گیاهی در منطقه طالقان در دو مرحله فنولوژیکی صورت گرفت. سپس تجزیه شیمیایی برای اندازه‌گیری درصد نیتروژن و دیواره سلولی منهای همی‌سلولز (ADF) نمونه‌های گیاهی انجام شد. پروتئین خام، ADF، ماده خشک قابل هضم (DMD) و انرژی متابولیسمی (ME) به عنوان عوامل تعیین‌کننده کیفیت علوفه مورد ارزیابی قرار گرفتند. به‌منظور تجزیه و تحلیل آماری داده‌ها، از روش تجزیه واریانس استفاده شد. نتایج نشان داد که کیفیت علوفه بر اثر پیشرفت مراحل رشد تغییر می‌یابد. بیشترین کیفیت علوفه مربوط به مرحله رشد رویشی و کمترین مقدار مربوط به مراحل پایانی دوره رشد است. همچنین بر اساس نتایج این تحقیق، کیفیت علوفه گونه‌های مختلف با همدیگر در سطح خطای یک درصد تفاوت معنی‌دار دارند. به‌طور کلی، در بین گونه‌های مورد مطالعه، بالا‌ترین کیفیت مربوط به گونه Lotus goeblia و پایین‌ترین کیفیت مربوط به گونه Cynodon dactylon است.
    کلید واژگان
    کیفیت علوفه
    مراحل فنولوژیکی
    پروتئین خام
    دیواره سلولی منهای همی‌سلولز
    ماده خشک قابل هضم و انرژی متابولیسمی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2009-02-19
    1387-12-01
    ناشر
    دانشکده منابع طبیعی

    URI
    https://ijnr.ut.ac.ir/article_27501.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/64364

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب