مطالعه فرآیند استخراج شکر از نیشکر از منظر مصرف آب و ارائه راهکارهایی بهمنظور کاهش مصرف با استفاده از منابع آب نامتعارف
(ندگان)پدیدآور
صرافزاده, محمد حسیناصغرنژاد, هاشمنوع مدرک
Textمقالات علمی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سالانه تقریباً 95 میلیارد مترمکعب آب در سطح کشور به مصرف میرسد که از این مقدار حدود 8/1% آن، در بخش صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. کارخانجات قند و شکر جزء پرمصرفترین کارخانجات از منظر مصرف آب بهشمار میآیند. در کارخانجات قند و شکر ایران، بهطور تقریبی بهازای هر تن نیشکر ورودی بین 22 تا 27 مترمکعب آب به مصرف میرسد، در حالیکه این رقم برای کارخانجات قند و شکر در سطح دنیا، حدود 11 مترمکعب بهازای هرتن نیشکر است. از سوی دیگر، بار آلی موجود در فاضلاب این کارخانهها بسیار زیاد است. لذا تصفیه فاضلاب بهمنظور کاهش بار آلی و بازچرخانی آب امری ضروری است. با استفاده از بازچرخانی آب، میزان آب تازه مصرفی در این واحدها میتواند تا حد بسیار زیادی کاهش یافته و از عواقب زیستمحیطی ناشی از این فاضلابها جلوگیری شود. در تحقیق حاضر، ضمن معرفی فرآیند تولید شکر از نیشکر و بررسی میزان آب مصرفی در بخشهای مختلف این فرآیند، امکان کاهش مصرف آب و تولید فاضلاب در یک واحد صنعتی تولید شکر از نیشکر از جنبههای گوناگون مورد بررسی قرار میگیرد. چهار روش عمده برای کاهش مصرف آب و تولید فاضلاب در کارخانجات قند و شکر عبارتند از: جمعآوری آب باران، استفاده از آب موجود در نیشکر، بازچرخانی آب و تصفیه فاضلاب و بازیافت پساب که هر مورد مطالعه و بررسی شده و در هر مورد راهکارها و پارامترهای مهم، معرفی میشود. در بخش تصفیه فاضلاب، استفاده از روشهای نوین تصفیه نظیر گرانولهای هوازی بهعنوان بهترین روش تصفیه خواهد بود.
کلید واژگان
کارخانه قندوشکرنیشکر
آب؛ فاضلاب
تصفیه
بازیافت آب
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2019-09-231398-07-01
ناشر
انجمن آب و فاضلاب ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه تهران- پردیس دانشکده های فنی - دانکشکده مهندسی شیمیدانشگاه تهران
شاپا
2588-39412588-395X




