• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران
    • دوره 36, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران
    • دوره 36, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مروری بر صمغ کتیرا و استفاده از آن در زیست‌پزشکی

    (ندگان)پدیدآور
    توکل, مسلممحمدی فر, محمد امین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    587.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مروری
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    کتیرا پلی‌ساکاریدی آنیونی است که از گونه‌های آسیایی گَوَن ترشح می‌شود و ایران بزرگ­ ترین تولید کننده آن در جهان است. مهم­ ترین ویژگی کتیرا، قوام دهندگی و کاهش کشش سطحی به صورت همزمان است. این ماده از قدیم دارای کاربرد گسترده در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی، نساجی و پزشکی بوده است. متأسفانه در دهه‌های پیشین به دلیل برخی مسئله ­ها مانند وقوع جنگ بین ایران و عراق و استفاده از صمغ‌های ارزان‌تر و دارای کیفیت ثابت‌تر مثل زانتان، بازار فروش کتیرا کاهش چشمگیری یافته است. البته در سال‌های اخیربا توجه به ویژگی­ های دلخواه این ماده، سیر افزایشی فزاینده برای ایجاد فرصت‌های جدید استفاده از کتیرا به ویژه در زیست‌پزشکی آغاز شده است. در این مطالعه، پس از اشاره به ویژگی‌های کتیرا، پژوهش‌های انجام شده اخیر با موضوع کاربردهای نوین کتیرا در زیست‌پزشکی مرور شده است. به طور کلی، کتیرا دارای قدرت جذب آب، زیست‌تخریب‌پذیری و زیست‌سازگاری مناسب و پتانسیل بالایی برای اصلاح شیمیایی و فیزیکی است و به دلیل داشتن مونوساکاریدهای ویژه، قابلیت ویژه­ای برای استفاده در مهندسی بافت و رهایش ژن و دارو دارد. بنابراین به نظر می‌رسد در آینده به عنوان یک گزینه امیدوار کننده، کاربردهای کتیرا در زیست‌پزشکی گسترش یابد. در این راستا انجام پژوهش‌های بیش ­تر برای کسب دانش کافی از ویژگی‌های کتیرا و گسترش ویژگی­ ها و کاربردهای این صمغ ضروری است.البته باید توجه داشت برخی ویژگی‌ها مانند نسبت جزء محلول به نامحلول، ترکیب درصد مونوساکاریدها، درجه متوکسیلاسیون و استیلاسیون و در نتیجه رفتار رئولوژیکی، قدرت کاهش کشش سطحی، افزایش قوام، گستره واکنش و برهمکنش‌های شیمیایی، چگونگی برهمکنش با یون‌های فلزی و پروتئین‌ها و بسیاری دیگر از ویژگی‌های صمغ به­دست آمده از گونه‌های گوناگون متفاوت است.
    کلید واژگان
    کتیرا
    گَوَن
    ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی
    ویژگی‌های زیستی
    کاربردهای زیست‌پزشکی
    هیدروژل
    بیوشیمی و شیمی زیستی
    زیست فناوری

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2017-08-23
    1396-06-01
    ناشر
    جهاد دانشگاهی-پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران
    سازمان پدید آورنده
    مجتمع پژوهشی ایران مرکزی، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، یزد، ایران
    گروه پژوهشی مهندسی تولید فراورده‌های غذایی، انستیتو ملی غذا، دانشگاه صنعتی دانمارک، لینگ بای، دانمارک

    شاپا
    1022-7768
    URI
    http://www.nsmsi.ir/article_29721.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/59305

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب