تغلیظ عصاره بابونه آلمانی (Matricaria chamomilla) به وسیله غشای نانو فیلتراسیون
(ندگان)پدیدآور
چوپانی, مرضیهباقریان, فاطمهکریمی, مرضیهغفارزادگان, رضانوع مدرک
Textعلمی-پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
گیاه بابونه از سالیان دور به علت داشتن مواد مؤثره مفید برای انسان در مصرف های دارویی، غذایی و آرایشی و بهداشتی استفاده میشود .هدف از تغلیظ عصاره بابونه به وسیله غشای نانو فیلتراسیون استفاده از روشی ساده، ارزان، با گزینش بهتر و بازدهی بالاتر و همچنین خودکارسازی آسان، مقیاس و زمان فرایند کوتاهتر، هزینههای پایینتر و شرایط بهرهبرداری بهتر است. در این پژوهش تغلیظ عصاره بابونه به روش غشا نانوفیلتراسیون در فشار و سرعت جریان متغیر بررسی شد. عصاره (30/70)به مقدار 1000 میلیلیتـــر به روش خیساندن با همزدن تهیه شد، هنگام عبور عصاره مایع اثر فشار در بازهی 8-6 بار در سرعت جریان 10 متر بر ثانیه بررسی شد، با توجــه به منحنیهای شار برحسب زمـان، شار عبوری از L/m².h 6/21-4/ 14به L/m2.h8/7-02/6 کاهش یافت. در فشار 7 بار و سرعت جریان 20-10 متر بر ثانیه میزان شار از L/m².h72-4/14 بـــه L/m2.h9-8/7 رسید. غلظت ماده مؤثره آپیژنین در فشارثابت 7 بار و سرعت جـریان 20-10 متربر ثانیـه از ppm 46/27 به ppm 13/10رسید. آپی ژنین که در زمره فلاونوئیدها میباشد و دارای ویژگی هایی چون ضدمیکروبی، ضد اسپاسم، ضد اضطراب و ضدسرطان است در سرعت جریــان ثابت 10 متربرثانیـه و فشار 8-6 بار غلظت از ppm 70/30 به ppm 86/9 کاهش یافت. کاهش غلظت و کاهش شار و افزایش بازده دفع از 88-65 درصد با دیدن تصویرهای گرفتهشده از سطح غشا نانوفیلتراسیون درنتیجه ایجاد رسوب و گرفتگی و پدیده قطبش غلظتی در زمان انجام فرایند است. با بهبود پارامترهای غشا ازجمـله فشار و سرعت جریان و از بین بردن رسوب و گرفتگی در سطح غشا، میتوان شار عبوری را افزایش داده و بازده دفع را کاهش داد.
کلید واژگان
بابونهغشای نانوفیلتراسیون
آپیژنین
تغلیظ
شار
خیساندن با هم زدن
انتقال جرم، فرایندهای جداسازی
فیتو شیمی، شیمی گیاهی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-02-191395-12-01
ناشر
جهاد دانشگاهی-پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایرانسازمان پدید آورنده
تهران، دانشگاه تهران، پردیس البرز، گروه مهندسی داروسازیاراک، دانشگاه اراک، دانشکده علوم، گروه شیمی
اراک، دانشگاه اراک، دانشکده علوم، گروه شیمی
کرج، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، گروه فارماکوگنوزی و داروسازی




