نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخواجوی, رامینfa_IR
dc.contributor.authorمفتاحی, امینfa_IR
dc.contributor.authorجهانگیریان اصفهانی, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorستاری, مرتضیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T19:05:51Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T19:05:51Z
dc.date.available1399-07-08T19:05:51Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T19:05:51Z
dc.date.issued2013-02-19en_US
dc.date.issued1391-12-01fa_IR
dc.date.submitted2010-03-08en_US
dc.date.submitted1388-12-17fa_IR
dc.identifier.citationخواجوی, رامین, مفتاحی, امین, جهانگیریان اصفهانی, ابراهیم, ستاری, مرتضی. (1391). سنتز سلولز میکروبی از سویه بومی و بررسی شبکه نانو الیافی به دست آمده از ساکاریدهای گوناگون. نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, 31(3), 79-93.fa_IR
dc.identifier.issn1022-7768
dc.identifier.urihttp://www.nsmsi.ir/article_6991.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/59006
dc.description.abstract<em>محدود بودن منابع طبیعی به ویژه در مورد سلولز که از گیاهان به دست می‌ آید،</em><em> باعث شده است تا پژوهش ‌های </em><em>بسیاری در زمینه منبع مناسب برای این ماده مهم انجام شود. در این رابطه تولید سلولز از رو‌ش‌های  گوناگونی مورد ارزیابی قرار گرفته است. یکی از مهمترین روش‌های تولید این پلیمر زیستی که در چند دهه اخیر رشد چشم گیری را داشته است، استفاده از برخی گونه ‌های باکتریایی است. سلولز باکتریایی از منبع کربوهیدراتی ساکاریدی تولید می‌ شود. در این پژوهش، در مرحله اول لایه ‌هایی از نانو الیاف سلولز باکتریایی از سه منبع ساکاریدی متفاوت (گلوکز ، ساکاروز و لاکتوز) در محیط کشت ایستا تولید شد، سپس با استفاده از روش‌های اندازه‌گیری رطوبت بازیافتی ، طیف سنجی فروسرخ، پراش پرتو ایکس و میکروسکوپ الکترونی </em><em>(SEM)</em><em> ، ساختار نانو الیاف فیبریلی سلولزهای باکتریایی تولیدی بررسی و با ساختار دو لیف سلولزی (پنبه و ویسکوز)  مقایسه شد. نتیجه‌ ها نشان دادند که عرض نانو الیاف فیبریلی سلولزهای باکتریایی بدین روش کمتر از 100 نانومتر و درصد بلوری لایه‌ های تولیدی از هر سه منبع نسبت به سلولز طبیعی موجود در پنبه کمتر (15-10%) و نسبت به سلولز بازیافتی موجود در ویسکوز بیشتر (13-9%) است. ساختار بلوری تمام سلولزهای باکتریایی تولیدی  از نوع </em><em>I</em><em> بود. لیکن مقدار سلولز </em><em>I</em><em> آلفای آنها متفاوت بود. میزان رطوبت بازیافتی سلولز باکتریایی نیز نسبت به سلولز طبیعی پنبه مقدار بیشتر(5%) و نسبت به سلولز بازیافتی ویسکوز مقدار کمتر (3%) بود.</em>fa_IR
dc.format.extent628
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherجهاد دانشگاهی-پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofنشریه شیمی و مهندسی شیمی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofNashrieh Shimi va Mohandesi Shimi Iranen_US
dc.subjectسلولز باکتریایی/ میکروبیfa_IR
dc.subjectنانوالیافfa_IR
dc.subjectطیف سنجی مادون قرمزfa_IR
dc.subjectپراش اشعه ایکسfa_IR
dc.subjectمیکروسکوپ الکترونی (SEM)fa_IR
dc.subjectرطوبت بازیافتیfa_IR
dc.subjectصنایع سلولزی و کاغذfa_IR
dc.subjectنانو شیمیfa_IR
dc.titleسنتز سلولز میکروبی از سویه بومی و بررسی شبکه نانو الیافی به دست آمده از ساکاریدهای گوناگونfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی-پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentتهران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب، گروه مهندسی شیمی نساجی و علوم الیافfa_IR
dc.contributor.departmentتهران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب، گروه مهندسی شیمی نساجی و علوم الیافfa_IR
dc.contributor.departmentتهران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب، گروه مهندسی شیمی نساجی و علوم الیافfa_IR
dc.contributor.departmentتهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده پزشکی، گروه میکروبیولوژیfa_IR
dc.citation.volume31
dc.citation.issue3
dc.citation.spage79
dc.citation.epage93


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد