بررسی تطبیقی حرمت نوشیدن شراب در قرآن کریم و عهدین
(ندگان)پدیدآور
کاظمی مقدم, روشنککمیجانی, داودنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
حکم آشامیدنیها در اسلام همانند حکم نخستین در خوراکیها، حلال بودن است. آیات مختلفی از قرآن کریم، به آشامیدنیهای حلال و پاک، اشاره دارد. در تعدادی از آیات، نوشیدن برخی آشامیدنیها، تحریم و به طور واضح و صریح، نهی شدهاست؛ یکی از آن موارد، نوشیدن شراب به مقدار کم یا زیاد و مستقیم یا غیر مستقیم است که برابر نص صریح آیات، روایات و نیز به حکم عقل و اجماع، به طور کلی حرام شدهاست. اکنون پرسش آن است که آیا حکم حرمت آشامیدن شراب، در کتب الهی پیشین نیز وجود دارد؟ مقاله پیش رو، کتاب مقدس؛ عهد قدیم و جدید را واکاوی نموده و با روش توصیفی– تحلیلی، مورد بررسی تطبیقی قرار داده است. نتیجه پژوهش آن است که هرچند کلمات، برای هر دو محصول انگور؛ یعنی شراب تخمیر شده و تخمیر نشده، متفاوت به کار رفته، اما کتاب مقدس از شراب تخمیر شده، نهی کرده، ولی در مرور زمان تفاسیر مختلفی از آن به عمل آمده و در مقام عمل نیز با فراز و نشیبهایی همراه شده است.
کلید واژگان
خمرشراب
حرام
حلال
قرآن
کتاب مقدس
شماره نشریه
6تاریخ نشر
2019-02-201397-12-01
ناشر
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، دانشکده علوم قرآنی تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی دکترای قم - ایرانعلوم و فنون تهران ایران
شاپا
2476-53172676-3044




