• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
    • دوره 11, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
    • دوره 11, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر مکمل یاری کربوهیدرات و آب خالص بر سطوح اینترلوکین 10، گلوکز و شاخص‌های هماتولوژیک فوتبالیست‌های مرد

    (ندگان)پدیدآور
    احمدی حکمتی کار, امیرحسینحق شناس, روح اللهمحمدصادقی پور, علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    807.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
     هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر مکمل یاری محلول کربوهیدرات و آب خالص بر سطوح اینترلوکین 10، گلوکز و شاخص‌های هماتولوژیک خون مردان فوتبالیست بود. به همین منظور 30 مرد فوتبالیست از باشگاه مس کرمان با (میانگین سن 0/2±17 سال) انتخاب و پس از ارزیابی‌های اولیه به‌صورت تصادفی به سه گروه مصرف کربوهیدرات (11=n)، گروه مصرف آب خالص (11=n) و گروه کنترل (8=n) تقسیم شدند. آزمودنی‌ها سپس به مسابقة 90 دقیقه‌ای فوتبال پرداختند. گروه کربوهیدرات و آب خالص در هر نیمه 150 سی‌سی و در مجموع 300 سی‌سی مایعات مربوط به خود را نوشیدند. نمونة خون آزمودنی‌ها قبل از مسابقه، بلافاصله بعد از مسابقه و 24 بعد از مسابقه جمع‌آوری شد. برای اندازه‌گیری شاخص‌های هماتولوژیک خون (wbc، RBC، PLT، MCV، HGM، HCT) از دستگاه سایمیکس و برای IL-10 از دستگاه الایزاریدر استفاده شد. برای تجزیه‌وتحلیل آماری داده‌ها از آزمون آنالیز کوواریانس مکرر در سطح معناداری 05/0>P استفاده شد. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها نشان داد که کربوهیدرات نسبت به گروه کنترل و آب تأثیر معناداری بر گلوکز (008/0=P) و اینترلوکین 10 (006/0=p) دارد. همچنین مصرف کربوهیدرات نسبت به گروه کنترل و آب تأثیر معناداری بر WBC (015/0=P)، HGB(030/0=P) و HCT (011/0=P) دارد. براساس یافته‌های پژوهش حاضر به‌نظر می‌رسد مصرف محلول کربوهیدرات پیش از مسابقات بلندمدت ضمن تأثیر بر هماتولوژی خون و IL10 احتمالاً عملکرد ورزشکاران را نیز بهبود بخشد.P استفاده شد. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها نشان داد که کربوهیدرات نسبت به گروه کنترل و آب تأثیر معناداری بر گلوکز (008/0=P) و اینترلوکین 10 (006/0=p) دارد. همچنین مصرف کربوهیدرات نسبت به گروه کنترل و آب تأثیر معناداری بر WBC (015/0=P)، HGB(030/0=P) و HCT (011/0=P) دارد. براساس یافته‌های پژوهش حاضر به‌نظر می‌رسد مصرف محلول کربوهیدرات پیش از مسابقات بلندمدت ضمن تأثیر بر هماتولوژی خون و IL10 احتمالاً عملکرد ورزشکاران را نیز بهبود بخشد.  
    کلید واژگان
    اینترلوکین 10
    شاخص‌های هماتولوژیک خون
    کربوهیدرات

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2019-12-22
    1398-10-01
    ناشر
    جهاد دانشگاهی
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزش، گروه علوم ورزشی، دانشکدة علوم انسانی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران،
    استادیار فیزیولوژی ورزش، گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران،
    دانش‌آموختة کارشناسی ارشد، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکدة تربیت ‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.

    شاپا
    1735.5354
    URI
    http://www.sportrc.ir/article_105715.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/54264

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب