| dc.contributor.author | آذرنیا, محسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | عیسوند, حمیدرضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T16:46:43Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T16:46:43Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T16:46:43Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T16:46:43Z | |
| dc.date.issued | 2013-12-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-10-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-01-18 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-10-28 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | آذرنیا, محسن, عیسوند, حمیدرضا. (1392). پرایمینگ روشی برای بهبود کیفیت بذر جهت افزایش رشد و عملکرد گیاهان زراعی. یافتههای تحقیقاتی در گیاهان زراعی و باغی, 2(4), 277-287. doi: 10.22092/rafhc.2013.100151 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2322-4096 | |
| dc.identifier.issn | 2423-4877 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/rafhc.2013.100151 | |
| dc.identifier.uri | https://rafhc.areeo.ac.ir/article_100151.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/5422 | |
| dc.description.abstract | به منظور افزایش تولید گیاهان زراعی در واحد سطح راههای مختلفی وجود دارد که از جمله آنها استفاده از بذر با کیفیت بالاست. پرایمینگ بذر روشی ساده و کم هزینه برای افزایش کیفیت بذر است که در صورت انجام صحیح آن به افزایش عملکرد منجر میشود. پرایمینگ بذر به اعمال هر نوع تیماری قبل از کاشت به منظور ارتقاء مؤلفههایی چون جوانهزنی، استقرار اولیه و غیره اطلاق میشود. بذر به واسطه پرایمینگ و پیش از قرار گرفتن در بستر خود به لحاظ فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی دچار تغییر میشود که تبعات آنها در گیاه حاصل از آن نیز دیده میشود. به طور کلی این موارد را میتوان در چگونگی جوانهزنی، استقرار اولیه گیاهچه، بهرهبرداری بهتر از نهادههای محیطی، مقاومت بیشتر در برابر شرایط نامساعد محیطی، رقابت بهتر با علفهای هرز، زودرسی و افزایش کمی و کیفی محصول مشاهده کرد. با وجود فواید این روش بزرگترین عیب بذرهای پرایم شده این است که نمیتوان آنها را انبار کرد و بایستی هرچه زودتر بعد از پرایمینگ کشت شوند. یادآوری میشود پارامترهایی نظیر پتانسیل اسمزی محلول پرایمینگ، مدت زمان پرایمینگ، دمای پرایمینگ، تهویه محلول پرایمینگ، کنترل عوامل بیماریزا در حین پرایمینگ و نحوه خشک کردن بذر پس از پرایمینگ بر میزان تأثیر این تکنیک مؤثرند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 650 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | یافتههای تحقیقاتی در گیاهان زراعی و باغی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Research Achievements for Field and Horticulture Crops | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/rafhc.2013.100151 | |
| dc.subject | بذر | fa_IR |
| dc.subject | پرایمینگ | fa_IR |
| dc.subject | قدرت بذر | fa_IR |
| dc.subject | کیفیت بذر و مؤلفههای جوانهزنی | fa_IR |
| dc.title | پرایمینگ روشی برای بهبود کیفیت بذر جهت افزایش رشد و عملکرد گیاهان زراعی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 2 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 277 | |
| dc.citation.epage | 287 | |