نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorآذرنیا, محسنfa_IR
dc.contributor.authorعیسوند, حمیدرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T16:46:43Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T16:46:43Z
dc.date.available1399-07-08T16:46:43Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T16:46:43Z
dc.date.issued2013-12-22en_US
dc.date.issued1392-10-01fa_IR
dc.date.submitted2014-01-18en_US
dc.date.submitted1392-10-28fa_IR
dc.identifier.citationآذرنیا, محسن, عیسوند, حمیدرضا. (1392). پرایمینگ روشی برای بهبود کیفیت بذر جهت افزایش رشد و عملکرد گیاهان زراعی. یافته‌های تحقیقاتی در گیاهان زراعی و باغی, 2(4), 277-287. doi: 10.22092/rafhc.2013.100151fa_IR
dc.identifier.issn2322-4096
dc.identifier.issn2423-4877
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/rafhc.2013.100151
dc.identifier.urihttps://rafhc.areeo.ac.ir/article_100151.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/5422
dc.description.abstractبه منظور افزایش تولید گیاهان زراعی در واحد سطح راه‌های مختلفی وجود دارد که از جمله آن‌ها استفاده از بذر با کیفیت بالاست. پرایمینگ بذر روشی ساده و کم هزینه برای افزایش کیفیت بذر است که در صورت انجام صحیح آن به افزایش عملکرد منجر می‌شود. پرایمینگ بذر به اعمال هر نوع تیماری قبل از کاشت به منظور ارتقاء مؤلفه‌هایی چون جوانه‌زنی، استقرار اولیه و غیره اطلاق می‌شود. بذر به واسطه پرایمینگ و پیش از قرار گرفتن در بستر خود به لحاظ فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی دچار تغییر می‌شود که تبعات آنها در گیاه حاصل از آن نیز دیده می‌شود. به طور کلی این موارد را می‌توان در چگونگی جوانه‌زنی، استقرار اولیه گیاهچه، بهره‌برداری بهتر از نهاده‌های محیطی، مقاومت بیشتر در برابر شرایط نامساعد محیطی، رقابت بهتر با علف‌های هرز، زودرسی و افزایش کمی و کیفی محصول مشاهده کرد. با وجود فواید این روش بزرگترین عیب بذرهای پرایم شده این است که نمی‌توان آنها را انبار کرد و بایستی هرچه زودتر بعد از پرایمینگ کشت شوند. یادآوری می‌شود پارامترهایی نظیر پتانسیل اسمزی محلول پرایمینگ، مدت زمان پرایمینگ، دمای پرایمینگ، تهویه محلول پرایمینگ، کنترل عوامل بیماریزا در حین پرایمینگ و نحوه خشک کردن بذر پس از پرایمینگ بر میزان تأثیر این تکنیک مؤثرند.fa_IR
dc.format.extent650
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذرfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofیافته‌های تحقیقاتی در گیاهان زراعی و باغیfa_IR
dc.relation.ispartofResearch Achievements for Field and Horticulture Cropsen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/rafhc.2013.100151
dc.subjectبذرfa_IR
dc.subjectپرایمینگfa_IR
dc.subjectقدرت بذرfa_IR
dc.subjectکیفیت بذر و مؤلفه‌های جوانه‌زنیfa_IR
dc.titleپرایمینگ روشی برای بهبود کیفیت بذر جهت افزایش رشد و عملکرد گیاهان زراعیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentدانشکده کشاورزی دانشگاه لرستانfa_IR
dc.citation.volume2
dc.citation.issue4
dc.citation.spage277
dc.citation.epage287


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد