• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
    • دوره 7, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
    • دوره 7, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر مصرف عصاره زعفران بر فعالیت آنزیم پارااکسوناز – 1(PON1) و پروتئین واکنشیC (CRP) سرم زنان جوان سالم به دنبال یک جلسه تمرین مقاومتی حاد

    (ندگان)پدیدآور
    عجم زیبد, محبوبهافضل پور, محمد اسماعیلابطحی, حسینثاقب جو, مرضیه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    205.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    تمرینات ورزشی حاد و سنگین ممکن است استرس اکسایشی را بالا برده و سیستم های دفاعی بدن را تحت فشار قرار می دهند، از این رو اتخاذ تدابیر تغذیه ای از جمله مکمل های آنتی اکسایشی برای کمک به ورزشکاران لازم است. تحقیق حاضر به منظور تعیین اثر مصرف عصاره زعفران بر فعالیت آنزیم پارااکسوناز-1 (PON1) و میزان پروتئین واکنشی C (CRP) سرم زنان جوان سالم پس از یک جلسه تمرین مقاومتی حاد انجام شده است. آزمودنی های این تحقیق. 30 زن غیر ورزشکار جوان که به طور تصادفی در 3 گروه مساوی (10 نفر) جای گرفتند. این گروه ها شامل گروه تمرین مقاومتی به همراه عصاره زعفران، گروه تمرین مقاومتی بدون مصرف عصاره زعفران و گروه کنترل بودند. آزمودنی ها پس از دوره مکمل سازی (4 هفته، 30 میلی گرم/روز) یک جلسه تمرین مقاومتی حاد با شدت 85 درصد یک تکرار بیشینه (1RM) را انجام دادند. نمونه های خونی در پایان دوره مصرف عصاره، قبل و بعد از پروتکل تمرین مقاومتی جمع آوری گردید. از آزمونهای آماری کروسکال والیس و یومن ویتنی استفاده گردید و سطح معنی داری 05/0p در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که در گروه تمرین مقاومتی به همراه عصاره زعفران و گروه تمرین مقاومتی تنها، فعالیت PON1 افزایش معناداری یافت (به ترتیب 04/0P= و 00/0P=)؛ ولی اختلاف میانگین PON1 بین دو گروه معنادار نبود (54/0P=). از طرف دیگر، 4 هفته مصرف عصاره زعفران به همراه تمرین مقاومتی حاد، بر CRP تأثیر معنی داری نداشت (36/0P=). هر چند مصرف 4 هفته عصاره زعفران با دوز 30 میلی گرم/روز بدون تاثیر معنی دار بر  میزان CRP، سطح PON1 سرم را به طور معنی دار بالا برد، اما این افزایش فراتر از تغییر ایجاد شده بر اثر اجرای تمرین مقاومتی حاد به تنهایی نبود؛ لذا بر اساس نتایج حاضر، نمی توان این دوز مصرفی را دارای تاثیر موثر بر فعالیت آنزیم ضداکسایشی PON1 در زنان سالم غیرفعال دانست.
    کلید واژگان
    عصاره زعفران، تمرین مقاومتی، آنزیم پارااکسوناز-1 ، پروتیئن واکنشی C
    زنان جوان سالم

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2015-04-21
    1394-02-01
    ناشر
    جهاد دانشگاهی
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد تربیت بدنی، گروه تربیت بدنی، دانشکده ی تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند، بیرجند،
    دانشیار، گروه تربیت بدنی، دانشکده ی تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
    استادیار، گروه علوم پایه، دانشگاه علوم پزشکی، گناباد، ایران،
    استادیار، گروه تربیت بدنی، دانشکده ی تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران

    شاپا
    1735.5354
    URI
    http://www.sportrc.ir/article_66150.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/54105

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب