| dc.contributor.author | مرادی, فواد | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسماعیلزاده مقدم, محسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | زالی, حسن | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T16:46:31Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T16:46:31Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T16:46:31Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T16:46:31Z | |
| dc.date.issued | 2016-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-12-22 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-10-01 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | مرادی, فواد, اسماعیلزاده مقدم, محسن, زالی, حسن. (1394). ساخت و انتقال مجدد کربوهیدراتهای محلول در گندم. یافتههای تحقیقاتی در گیاهان زراعی و باغی, 4(2), 141-162. doi: 10.22092/rafhc.2016.109508 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2322-4096 | |
| dc.identifier.issn | 2423-4877 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/rafhc.2016.109508 | |
| dc.identifier.uri | https://rafhc.areeo.ac.ir/article_109508.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/5357 | |
| dc.description.abstract | <strong>رشد و نمو گیاهان وابسته به انرژی نورانی خورشید است. این انرژی طی فرآیند فتوسنتز در برگ</strong><strong>برای تولید کربوهیدرات</strong><strong>ها</strong><strong>و سایر فتواسمیلاتها</strong><strong> مورد استفاده قرار میگیرد. قسمتی از کربوهیدراتهای تولید شده، برای رشد و نمو همان بافتها استفاده</strong><strong> شده</strong><strong> و مازاد آنها از محلهای تولید به محلهای مصرف و یا ذخیرهسازی</strong><strong> دیگر</strong><strong> منتقل میشوند. بر این اساس، اندامهای گیاه به اندامهای منبع و مخزن تقسیمبندی میگردند. بررسیهای دقیق بیوشیمیایی و مولکولی میتوانند اطلاعات ارزشمندی در خصوص سازوکار تولید و مصرف فتواسیمیلاتها در اندام های در اختیار به نژادگران قرار دهند تا بکارگیری دانش مربوطه بتوانند میزان عملکرد در گیاه را بهبود ببخشند. م</strong><strong>انند بسیاری از فرآیندهای زیستی دیگر قدرت </strong><strong>منبع و مخزن نیز </strong><strong>تابعی از توان بالقوه ژنتیکی گیاه، سرعت و نوع پاسخ گیاه به محیط و کارایی آنزیمهای دخیل در سازوکارهای بیوشیمایی تولید و انتقال فتواسمیلاتها است. </strong><strong>هدف</strong><strong>از</strong><strong>این</strong><strong>مقاله،</strong><strong>بررسی و تحلیل</strong><strong>پیشرفت</strong><strong></strong><strong>های</strong><strong>اخیر</strong><strong>در</strong><strong>تعیین</strong><strong> نوع و میزان </strong><strong>فعالیت</strong><strong> اندام </strong><strong>منبع</strong><strong>و</strong><strong>مخزن بطور عام و بطور خاص در گیاه</strong><strong>گندم میباشد. در این راستا از</strong><strong> طریق </strong><strong>تجزیه و تحلیل</strong><strong>عوامل</strong><strong>درونی</strong><strong>تنظیم</strong><strong></strong><strong>کننده</strong><strong>قدرت منبع و</strong><strong>مخزن،</strong><strong>تعیین میزان</strong><strong>و</strong><strong>نحوه</strong><strong>تولید</strong><strong>انواع</strong><strong>کربوهیدرات</strong><strong></strong><strong>های</strong><strong>محلول مختلف در بافتهای گیاه، و بررسی نقش</strong><strong>برخی</strong><strong>آنزیم</strong><strong></strong><strong>های</strong><strong>کلیدی در روابط منبع و مخزن</strong><strong>سعی شده است که</strong><strong> راهبردی مناسب برای افزایش عملکرد خصوصاً در شرایط تنشهای محیطی خصوصاً تنش خشکی </strong><strong>ارایه شود</strong><strong>.</strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 1077 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | یافتههای تحقیقاتی در گیاهان زراعی و باغی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Research Achievements for Field and Horticulture Crops | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/rafhc.2016.109508 | |
| dc.subject | انتقال مجدد | fa_IR |
| dc.subject | اینورتازها | fa_IR |
| dc.subject | ساکارز سنتاز | fa_IR |
| dc.subject | کربوهیداتهای محلول | fa_IR |
| dc.subject | گندم | fa_IR |
| dc.subject | منبع و مخزن | fa_IR |
| dc.title | ساخت و انتقال مجدد کربوهیدراتهای محلول در گندم | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | ترویجی | fa_IR |
| dc.contributor.department | بخش فیزیولوژی مولکولی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات و آموزش کشاروزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، داراب، ایرن | fa_IR |
| dc.citation.volume | 4 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 141 | |
| dc.citation.epage | 162 | |