• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • یافته‌های تحقیقاتی در گیاهان زراعی و باغی
    • دوره 6, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • یافته‌های تحقیقاتی در گیاهان زراعی و باغی
    • دوره 6, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    کشت مخلوط غلات و لگوم روشی مناسب برای افزایش کمّیت و کیفیت علوفه

    (ندگان)پدیدآور
    اسکندری, حمداله
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    994.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    یکی از محدودیت‌های موجود در صنعت دامپروری کشور، تأمین علوفه مورد نیاز دام است. به دلیل هزینه کم تولید و تولید ماده خشک زیاد، گیاهان خانواده غلات به طور گسترده‌ای به عنوان علوفه مورد استفاده قرار می‌گیرند. با این حال، به دلیل اینکه کیفیت علوفه گیاهان خانواده غلات پایین است، نیاز است به طریقی این کمبود جبران شود. یکی از راهکارها کشت مخلوط غلات با گیاهان خانواده لگوم است، چرا که لگوم‌ها هر چند عملکرد ماده خشک پایینی دارند ولی به دلیل محتوای بالای پروتئین خام، از کیفیت علوفه بالاتری نسبت به غلات برخوردارند. لذا کمبود پروتئین در جیره غذایی دام‌ها را جبران می‌نمایند. در کشت مخلوط، گیاهان غلات و لگوم به دلیل تفاوت‌های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی‌شان باعث استفاده بهینه از منابع محیطی و در نتیجه باعث افزایش کمّی تولید علوفه می‌شود. در این مقاله کوشش شده است ضمن مرور تعریف و شاخص‌های تعیین کننده کیفیت علوفه و بررسی عوامل مؤثر بر آن، اثر سیستم‌های کشت مخلوط غلات مختلف با لگوم‌ها مورد بررسی قرار بگیرد. به طور کلی برای تولید علوفه توصیه می‌شود در زمان کشت گیاهان خانواده غلات، همراه آن‌ها گیاهان خانواده لگوم نیز کشت شوند تا علاوه بر تولید علوفه بیشتر، کیفیت علوفه (بویژه از نظر میزان پروتئین) نیز بهبود پیدا کند.
    کلید واژگان
    پروتئین خام
    غلات
    لگوم و هضم علوفه

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2017-04-21
    1396-02-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    گروه علمی کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

    شاپا
    2322-4096
    2423-4877
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/rafhc.2017.115257
    https://rafhc.areeo.ac.ir/article_115257.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/5323

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب