کشت مخلوط غلات و لگوم روشی مناسب برای افزایش کمّیت و کیفیت علوفه
(ندگان)پدیدآور
اسکندری, حمدالهنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
یکی از محدودیتهای موجود در صنعت دامپروری کشور، تأمین علوفه مورد نیاز دام است. به دلیل هزینه کم تولید و تولید ماده خشک زیاد، گیاهان خانواده غلات به طور گستردهای به عنوان علوفه مورد استفاده قرار میگیرند. با این حال، به دلیل اینکه کیفیت علوفه گیاهان خانواده غلات پایین است، نیاز است به طریقی این کمبود جبران شود. یکی از راهکارها کشت مخلوط غلات با گیاهان خانواده لگوم است، چرا که لگومها هر چند عملکرد ماده خشک پایینی دارند ولی به دلیل محتوای بالای پروتئین خام، از کیفیت علوفه بالاتری نسبت به غلات برخوردارند. لذا کمبود پروتئین در جیره غذایی دامها را جبران مینمایند. در کشت مخلوط، گیاهان غلات و لگوم به دلیل تفاوتهای مورفولوژیکی و فیزیولوژیکیشان باعث استفاده بهینه از منابع محیطی و در نتیجه باعث افزایش کمّی تولید علوفه میشود. در این مقاله کوشش شده است ضمن مرور تعریف و شاخصهای تعیین کننده کیفیت علوفه و بررسی عوامل مؤثر بر آن، اثر سیستمهای کشت مخلوط غلات مختلف با لگومها مورد بررسی قرار بگیرد. به طور کلی برای تولید علوفه توصیه میشود در زمان کشت گیاهان خانواده غلات، همراه آنها گیاهان خانواده لگوم نیز کشت شوند تا علاوه بر تولید علوفه بیشتر، کیفیت علوفه (بویژه از نظر میزان پروتئین) نیز بهبود پیدا کند.
کلید واژگان
پروتئین خامغلات
لگوم و هضم علوفه
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-04-211396-02-01
ناشر
موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذرAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
گروه علمی کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایرانشاپا
2322-40962423-4877




