• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • یافته‌های تحقیقاتی در گیاهان زراعی و باغی
    • دوره 5, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • یافته‌های تحقیقاتی در گیاهان زراعی و باغی
    • دوره 5, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    نقش و اهمیت گرده‌افشانی و گرده افشان‌ها در کشاورزی (بخش اول)

    (ندگان)پدیدآور
    قنواتی, فرنگیس
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    859.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    ترویجی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    گرده‌افشانی یک فرایند کلیدی دراکوسیستم‌های گیاهی طبیعی و کشاورزی است، بنابراین در تولید غذا و معیشت انسان که وابستگی مستقیم به اکوسیستم‌های طبیعی و سیستم‌های تولید کشاورزی دارد نیز نقش بسیار مهمی ایفا می‌نماید. یک سوم مواد غدایی مورد استفاده انسان به طور مستقیم و غیر مستقیم از گیاهان تأمین می‌شود که به گرده‌افشانی حشرات وابسته هستند. در جهان، بیش از سه هزار گونه گیاهی به‌عنوان غذا استفاده شده‌اند که اکنون تنها 300 گونه از آن‌ها به‌عنوان غذا کشت می‌شوند و تنها 12 گونه، حدود 90 درصد غذای مصرفی جهان را تشکیل می‌دهند. اکثر گونه‌های گیاهان گلدار تنها هنگامی بذر تولید می‌کنند که گرده افشان‌های جانوری، دانه گرده را از بساک به کلاله گل‌های آنها منتقل کنند. علاوه بر گیاهان، تنوع زیستی جانوران نیز که از میوه‌ها و بذور تغذیه می‌کنند وابسته به گرده‌افشان‌ها می­باشد. بدون این فرآیند ارتباط بسیاری از گونه‌های وابسته از هم می‌پاشد. به این ترتیب گرده افشان‌ها علاوه بر تولید محصولات کشاورزی، در حفظ تنوع زیستی نیز بسیار مهم می‌باشند. در این بررسی به نوع رفتار تولیدمثلی و مکانیسم‌های کنترل گرده‌افشانی  جهت  احیاء، و تولید بذر محصولات کشاورزی مهم (گیاهان زراعی) پرداخته شد.
    کلید واژگان
    اهمیت اقتصادی
    گرده‌‌افشانی و محصولات زراعی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2016-04-20
    1395-02-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

    شاپا
    2322-4096
    2423-4877
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/rafhc.2016.109594
    https://rafhc.areeo.ac.ir/article_109594.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/5311

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب