عاملهای افزایش دانش و مدیریت بیماری در مرغداری های بوشهر
(ندگان)پدیدآور
امیر امینی خلف لو, مهنازمنفرد, نوذربیات, پرویزعلیپور, حسننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
یکی از نیازهای ضروری تغذیه انسان، تأمین پروتئین حیوانی است. گوشت مرغ به عنوان یک منبع با ارزش پروتئینی، در سالهای اخیر در تغذیه انسان، در جهان استفاده میشود. بیماریهای سهگانه نیوکاسل، آنفلوانزا و برونشیت از دیر باز از جمله عاملهای اصلی تلفات صنعت مرغداری در بیشتر کشورها بودهاند. مدیریت نادرست مرغداریها بیش از هر چیز به پایین بودن آگاهی، دانش و مهارتهای فنی مرغداران مربوط است. شناخت دانش و رفتار مدیریتی مرغداران در مهار این بیماریها به مرغداران کمک میکند تا در بهبود تولید و افزایش بازده این صنعت تلاش کنند. این تحقیق به همین منظور انجام شده است. جامعهی آماری 220 تن از مرغداران استان بوشهر است. بر پایه رابطهی نمونهگیری کوکران 140 تن به عنوان نمونه انتخاب شدند که برای افزایش اطمینان به 146 تن افزایش یافت. ابزار گردآوری دادهها، پرسشنامه بود که روایی آن با انجام اصلاحات لازم به کمک کارشناسان مربوطه و پایایی آن با استفاده از ضریب تتای ترتیبی (9/0-78/0=) تایید شد. نتایج به دست آمده از آزمون رتبهای من ویت نی نشان داد که تحصیلات و دسترسی به اطلاعات به طور معنی-داری بر دانش مرغداران برای کنترل بیماریهای یاد شده موثر بودند و این دانش همراه با هنجارهای اجتماعی و دسترسی به اطلاعات متغیرهای تاثیرگذار بر رفتارهای مدیریتی مرغداران هستند.
کلید واژگان
واژههای کلیدی: دانش مرغدارمدیریت مرغداری
بیماری مرغ
شماره نشریه
48تاریخ نشر
2019-05-221398-03-01
ناشر
موسسه آموزش و ترویج کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
مربی آموزشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بوشهر، ایراناستاد مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بوشهر، ایران.
استادیار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بوشهر، ایران
دانشیار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.
شاپا
2717-12052717-1213




